Kıl dönmesi nedir, ameliyatsız çözüm mümkün mü?

Toplumda hemen hemen herkesin başına gelebilecek, ancak kimsenin gelmesini istemediği bir rahatsızlık türüdür kıl dönmesi. Peki kıl dönmesi nedir, nasıl fark edilir, ameliyatsız çözüm mümkün mü?

Google Haberlere Abone ol
Kıl dönmesi nedir, ameliyatsız çözüm mümkün mü?

İnsan sağlığı en çok önem verilmesi gereken ve kaybedildiği zamanlarda sorunlar yaşanan bir durumdur. Sağlıkla ilgili olarak pek çok farklı hastalık ve rahatsızlıklar görülebilmektedir. Bu rahatsızlıklardan bir tanesi de kıl dönmesidir. Kıl dönmesi bazı kişilerde ağrılı ve sorunlu bazı kişilerde hafif geçebilmektedir. Bu özellikleri ile hem hastalık hem de rahatsızlık olarak nitelendirilebilmektedir. Kıl dönmesi temel olarak dışarı doğru uzaması gereken kıl ya da kılların deriden dışarı çıkmadan içeriye doğru büyümesidir. Bu büyüme süreci derinin altında sorun oluşturmakta ve tahriş etmektedir. Kıl dönmesi erkek ya da bayan fark etmeden herkeste görülebilmektedir. Bununla birlikte genelde kasık ya da kuyruk sokumu gibi bölgelerde görülmektedir. Bu bölgeleri insanların otururken ya da yürürken hissettikleri bölgeler olması kıl dönmesi durumunda ağrı daha fazla hissedilmektedir. Ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi bu konuda sıkıntı çeken kişilerin en ideal çözüm yolu olmaktadır.

Kıl Dönmesi Kimlerde ve Neden Görülür?

Kıl dönmesi durumu genelde kılların deriden çıkmadan önceki uzama sürecinde baskıya maruz kalması sonucunda görülmektedir. Bu durum dikkate alındığında belirli kişilerde bu rahatsızlığın daha fazla görüldüğü kişilerin bulunduğu gerçeği görülmektedir. Kıl dönmesi ile ilgili olarak her hangi bir cinsiyet ya da yaş ayrımı bulunmamaktadır. Ancak uzun süre oturmakta olan kişilerde yoğun görüldüğü bilinmektedir. Bu kişiler arasında memurlar, servis, otobüs şoförü gibi kişiler öne çıkmaktadır. Uzun yolda tır kullanan kişiler içinde bu rahatsızlık pek çok kez tekrarlayabilmektedir. Kıl dönmesi sert sıralarda kaykılarak oturmayı tercih eden öğrencilerde de görülmektedir. Bu gibi kişilerde yaşanan kıl dönmesi sorununun ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi gibi tedavi seçenekleri ile ortadan kaldırılması mümkündür. Ancak hastalığın görüldüğü ya da görülme riskinin daha fazla olduğu kıl yoğunluğu fazla olan kişilerde kot pantolon gibi dar kıyafetlerin giyilmesi sorunun tekrarlanmasına neden olabilmektedir.

Kıl Dönmesi Tedavileri ve Ameliyatsız Kıl Dönmesi Tedavisi

Kıl dönmesi tedavileri iki grup altında toplanabilmektedir. Birincisi cerrahi müdahale ikincisi ise ameliyatsız kıl dönmesi tedavisidir. Geçtiğimiz yıllarda kıl dönmesi ile ilgili olarak uygulanmakta olan tek tedavi cerrahi müdahale şeklinde uygulanmaktaydı. Bu tedavide sorun yaşana bölgenin açılması ve temizlenmesi şeklinde müdahale yapılmaktaydı. Ancak gelişen teknolojiler ile buna gerek kalmadan uygulanan tedavilerde başlamıştır. Ameliyatsız tedavide o bölge uyuşturularak tedavi uygulanmakta ve kıl köklerinin etkisiz hale getirilmesi amaçlanmaktadır. Bu şekilde uygulanan tedavi ile kıl dönme ihtimalinin azaltıldığı da görülmektedir.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar