İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçı’dan anız uyarısı

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçı, anız yakanları uyararak, anız yangınlarının halk sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini belirtti.Anız yangınları nedeniyle açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Bodakçı, son bir ayda...

Google Haberlere Abone ol
İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçı’dan anız uyarısı

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçı, anız yakanları uyararak, anız yangınlarının halk sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini belirtti.

Anız yangınları nedeniyle açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Bodakçı, son bir ayda yaşanan anız yangınları nedeniyle bölge devlet hastanesi ve özel hastanelere solunum ve benzeri şikayetlerle başvuran vatandaşların sayısında büyük artış olduğunu ve ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıktığını bildirdi. Dr. Bodakçı "İlimizde anız yangınlarının etkisiyle özellikle de çocuk, yaşlı ve solunum yolu hastaları başta olmak üzere insanlarımız adeta nefes alamaz duruma gelmektedir. Son bir ayda yaşanan anız yangınları nedeniyle bölge devlet hastanesi ve özel hastanelere solunum ve benzeri şikayetlerle başvuran vatandaşlarımızın sayısında büyük artış görülmekte ve ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıktığı belirtilmektedir. Anız yangınlarından etkilenen vatandaşlarımızın en yakın sağlık kuruluşuna gitmeleri ve ilgili uzman hekimde tedavi olmalarını önermekteyiz. Batman İl Sağlık Müdürlüğü olarak, anız yakmanın insan sağlığını ve çevreyi ciddi biçimde olumsuz etkilediği için tarımla geçimini sağlayan vatandaşlarımızın yasalara uygun davranmasını ve asıl servetimiz olan insan sağlığını tehlikeye düşürmeme konusundan daha duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.

Yorumlar