Hemoroid İlaçları

Hemoroid ilaçları, hastaların şikayetlerini azaltan ve rahatlamalarını sağlayan özelliğe sahiptir. Kullanılan ilaçlar hemoroid sorununu kalıcı olarak tedavi etmezler.

Google Haberlere Abone ol
Hemoroid İlaçları

Hemoroid ilaçları, hastaların şikayetlerini azaltan ve rahatlamalarını sağlayan özelliğe sahiptir. Kullanılan ilaçlar hemoroid sorununu kalıcı olarak tedavi etmezler. İlaçların uzman bir doktor kontrolünde kullanılmasında fayda vardır. Hastanın şikayetlerinin hemoroid kaynaklı olduğunun tespit edilmesinin ardından, hemoroidin derecesi belirlenmelidir. İlk olarak hastanın kabızlık sorunu aşılmalıdır. Bu yüzden beslenmesine dikkat etmesi gerekir. Rahatsızlık nedeniyle oluşan ağrı ve kaşıntının giderilmesi için kortizon ve lokal anestezik içeriğine sahip olan merhemler ve fitiller faydalı olur. Fitillerin ve tropikal merhemlerin kullanılması, anüs bölgesinin temiz tutulması, egzersiz yapılması, dışkının yumuşatılması uygulanan tedavinin bir parçasıdır. Ağız yoluyla alınan ilaçlar hemoroidin yaptığı baskıyı azaltarak, küçülmelerine sebep olur. Aynı zamanda kanamaların azalmasına etkili olur. Bunun yanı sıra içine 1-2 damla antiseptik konulmuş sıcak su banyoları da rahatlatıcı etkiye sahiptir.

Hemoroid ilaçları nelerdir? Ağızdan alınan ilaçlar:

  • Daflon tablet: Makat bölgesinde bulunan toplar damarları daraltıcı etkiye sahip olan ilaç, bölgedeki ağrıyı ve şişliği azaltıcı etkiye sahiptir. Önemli bir yan etkiye sahip olmayan ilacın günde 2 defa kullanılması uygundur. Çok ağrılı dönemlerde 4-6 tablet olarak kullanılabilir.
  • Doxium tablet: Mikro dolaşımı düzenleyerek, toplar damar dönüşünü rahatlatan ilaç, rahatsızlığın gerilemesine etki eder. Hamilelik dönemi dışında kullanılmasının bir yan etkisi bulunmamaktadır. Hemoroid derecesine göre günde 1-3 tablet arasında kullanılabilir.
  • Ceravita kapsül: İlacın toplar damarı büzme, şişliği azaltma ve ağrıyı dindirme özelliği vardır. Bu ilaç hamileler dahil, herkeste güvenle kullanılabilir. Normal zamanlarda günde 2 kapsül alınması yeterli olan ilaç, şiddetli ağrıların olduğu dönemde 4 kapsül kullanılabilir.
  • Ağrı kesiciler: Rahatsızlığın fazla ağrı yapması halinde kullanılırlar.

Merhem biçiminde kullanılan ilaçlar

  • Anestol: Rahatsızlığın ağrılı zamanlarında kullanılan merhem, bölgesel uyuşukluk sağlayarak hastayı rahatlatır. Sadece dıştan kullanılan bir ilaçtır.
  • Hedensa pomat: İçeriğiyle ağrı şişkinlikleri azaltır. Mentol içeriğiyle serinlik verip, rahatlatır. Dışarıdan ve anüs içinden uygulanabilir.
  • Hemoralgine pomat: Uyuşturucu etkisiyle ağrıları, damar büzücü etkisiyle kanamayı azaltan bir ilaçtır. Dışarıdan ve anüs içinden günde iki defa uygulanabilir.
  • Kortos krem: İçeriğinde bulunan kortizon sayesinde kaşıntı ve şişlikler üzerinde etkilidir. Ancak kortizonun etkileri nedeniyle uzun süre kullanılmamalıdır. Günde 2 defa kullanılması tavsiye edilir.
  • Proto Glivenol krem: Bölgesel olarak uyuşturucu etkisiyle kaşıntı, ağrı ve şişliği azaltan bir ilaçtır. Günde 2 defa kullanılması uygundur.
  • Proctolog krem: Şişlik ve kaşıntıyı azaltan bir ilaçtır. İçeriğinde kortizon bulunmadığından, uzun süreli kullanımı mümkündür. Günde 2 defa kullanılabilir.

Fitil olarak kullanılan ilaçlar

  • Kortos fitil (supozituvar): Kortizon içeriğiyle ağrının ve şişkinliğin azaltılmasını sağlayan ilaçlardır. Günde 2 defa kullanılması uygundur. Ancak uzun süre kullanılmamalıdır.
  • Procto Glivenol (supozituvar): Bölgesel uyuşturucu özelliğiyle ağrıları azaltır. İçeriğinde kaşıntıyı ve şişliği gideren maddelerde bulunur. Günde 2 defa kullanılması uygundur.
  • Proctolog (supozituvar): İlaç kaşıntı ve şişliği azaltıcı etkiye sahiptir. Kortizon içermediğinden, uzun süre kullanılabilir. Günde 2 defa kullanılması yeterlidir.

Yorumlar