Güneş yanığı nasıl geçer? İşte doğal yöntemler

Güneş yanığı nasıl geçer, doğal yöntemleri var mı? Yazın gelmesi ile birlikte denize giren ve güneşin altında çok bekleyen vatandaşlar bazen güneş yanığına maruz kalabiliyor. Bu noktada güneş yanığı için doğal yöntemler arayan vatandaşlar internet üzerinden sorgulamalarını sürdürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Güneş yanığı nasıl geçer? İşte doğal yöntemler

Güneş yanığı nasıl geçer, doğal çözümler nelerdir? İşte tüm merak edilen detaylar.

Yaz tatilinin başlaması ile birlikte vatandaşlar tatil beldelerine akın etti. Denize girenler ve sıcağın altında bekleyen vatandaşlar güneşten etkilendi. Güneş yanıklarının doğal yollarla nasıl iyileşeceğini merak eden vatandaşlar araştırmalarını sürdürüyor. 

Güneş yanığının tedavisi, güneş yanığının evresine göre planlanıyor. Birinci derece yanık denilen kızarıklık evresinde acı vardır. Acıyı dindirmek için soğuk pansiyon yapılabilir. Ancak bunu soğuk su ile yapmak çok iyi bir fikir olmayacaktır. Çünkü su cildi kurutabilir.

Güneş yanıklarının soyulmayla sonuçlanacağını hepimiz bilmeliyiz. Yanan bölgede ilk etapta bir soyulma reaksiyonu olan kuruma görülür. Yanan bölgeyi iyi nemlendirirsek soyulmayı geciktirebiliriz. Fakat yine de soyulma olacaktır. Bu durum ancak soyulmanın büyük parçalar halinde değilde, pul pul soyulmasına yardımcı olabilir.

Çok iyi nemlendirilen güneş yanıkları bile 1-2 hafta içinde duşta lif kullanırken ya da kese yapılırken deride soyulma ile sonuçlanacaktır. Elle derinin soyulması enfeksiyon riski meydana getireceğinden, soyulmanın bu şekilde olması en sağlıklı olan şeklidir.

BADEM YAĞI

Soyulma geciktirmek için badem yağı veya aloe veralı bitkisel ürünlerden faydalanılabilir.

Güneş yanığı oluştuktan sonra duşta kese kullanımını 1 hafta süreyle ertelemek gerekir. Aksi takdirde yamalı bir görünüm oluşabilir.

YOĞURT TEDAVİSİ

Halk arasında güneş yanıklarının tedavisi için çok yaygın bir şekilde yoğurt kullanılıyor. Yoğurt yanığın olduğu bölgeyi bir örtü gibi kaplayarak hava girişini engeller ve hava gişiri olmadığından buharlaşma yani sıvı kaybı önlenmiş olur. Piyasa da lanolin gibi maddeleri içeren ve yoğurt gibi kullanılabilecek kremler mevcuttur. Bu tür kremleri sürmek güneş yanığı için faydalıdır.

Ayrıca birinci derecede yanıkta da sıvı kaybı olacağından ağızdan alınan sıvı miktarını artırmakta fayda vardır. Bundan dolayı bol bol su içilmedilir.

Güneş lekesi nasıl geçer, doğal çözümler
Güneş lekesi nasıl geçer, doğal çözümler

 

Askılı kıyafetler giyilmemesine özen göstermeli, yatarken dikkat edilmelidir.

2-3 gün boyunca bu konuda anlatılanlara dikkat edildiğinde güneş yanıkları geçecektir.

 

Yorumlar