Güneş lekesi nasıl geçer, doğal çözümü var mı?

Güneş lekesi nasıl geçer, doğal çözümü... Güneşin direk ışınlarına maruz kalmak ciltte güneş lekelerinin oluşmasına sebep oluyor. Peki güneş lekerinden nasıl kurtulunur, güneş lekelerini engellemek mümkün mü oluştuktan sonra güneş lekesi gidermenin doğal yolları nelerdir? İşte doğal çözüm yolları

Google Haberlere Abone ol
Güneş lekesi nasıl geçer, doğal çözümü var mı?

Güneş lekesi nasıl geçer, doğal çözümü var mı? Yaz mevsiminde güneşlenmek güzeldir. Ancak aşırı güneşe maruz kalmak ve gerekli korumayı gerçekleştirememek güneş lekesi oluşmasına sebep olur. Güneş lekeleri estetik bir sorun olarak gözüksede ileri zamanlarda sağlık açısından büyük riskler ortaya çıkarabilmektedir. Peki güneş lekesinden nasıl kurtulunur, güneş lekesi tedavi yöntemleri nelerdir? İşte detaylar

Güneş lekesi oluşmasının birinci sebebi güneş ışınlarıdır, genetik ve çevresel faktörler de eklendiğinde ortaya estetik olarak hoşa gitmeyen görüntüler ortaya çıkıyor.

Sağlık açısından direk bir etkisi olmadığı düşünülen güneş lekeleri bazen cilt kanseri eğilimi gösterebilir. Estetik açısından da hoş olmayan görüntü ortaya çıktığından güneş koruması büyük önem taşıyor.

Güneş lekesi nasıl geçer
Güneş lekesi nasıl geçer

 

GÜNEŞ LEKESİ OLUŞUMU NASIL ENGELLENİR?

Güneş ışınlarına direk maruz kalmamaya özen göstererek ve yüksek koruma faktörlü güneş koruyucu kremler kullanarak güneş lekelerini önlemek mümkün. Güneşte aşırı derecede kızaracak ve soyulacak kadar uzun süre kalmamaya da ayrıca özen göstermek gerekiyor. 

GÜNEŞ LEKESİ EDAVİSİ NASIL OLUR

Güneş lekeleri estetik görünüm açısından olumsuz sonuçlar doğrumaktadır. Bundan kurtulmak için kozmetik ürünlerden yardım alınabilir. Renk açıcılar ile ciltte oluşan hafifi lekeleri gidermek mümkündür. Ayrıca Ekim ve Kasım aylarından sonra yapılabilecek cilt soyma yani peeling işlemleri ile oluşan güneş lekelerini gidermek mümkün olacaktır. 

Derin ve aşırı koyulaşmış güneş lekeleri için daha ileri tedavi yöntemi olan lazer uygulaması uzmanlar tarafından uygulanabilir. 

Yorumlar