Gebze’de diyabete dikkat çekildi

Dünya Diyabet günü olması sebebiyle Gebze Belediyesi ve Okan Üniversitesi Hastanesi işbirliğinde Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Derya Fidan, “Diyabet ve Beslenme” konulu bir konferans verdi.Gebze Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri 15 Temmuz...

Google Haberlere Abone ol
Gebze’de diyabete dikkat çekildi

Dünya Diyabet günü olması sebebiyle Gebze Belediyesi ve Okan Üniversitesi Hastanesi işbirliğinde Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Derya Fidan, “Diyabet ve Beslenme” konulu bir konferans verdi.

Gebze Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanında bulunan kültür merkezi salonunda hız kesmeden, birbirinden farklı konu ve konukları ile devam ediyor. Son olarak Dünya Diyabet gününde “Diyabet ve Beslenme” konulu seminer düzenlendi. Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Derya Fidan’ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte diyabete dikkat çekildi.

Konferans öncesi katılımcıların kan şekerine bakıldığı programda Dr. Fidan, Fidan, “Diyabet artık günümüzde bir hastalıktan ziyade bir yaşam tarzı olarak kabul görüyor. Diyabet aslında bizleri daha sağlıklı yaşamaya zorluyor. Diyabetten önemli olan erken teşhis ve ona göre artık hayatımızı sürdürmek. Birçok insan diyabet olduğunu fark etmiyor bile daha sonra bu iyice ilerliyor ve müdahale zorlaşıyor. Bu sebeple kan şekerinize baktırmanızda fayda var. Özellikle ailesinde bu hastalık olanlar daha yüksek risk altında. Diyabetten korunmanın en temeli sağlıklı beslenme. “ifadelerini kullandı.

Yorumlar