Adaçayının faydaları

Özellikle çocuklarını soğuk havalardan korumak isteyen anneler, antibiyotik ya da ilaç dışındaki yöntemlerin neler olduğunu öğrenmek istiyor. İşte tam da burada devreye bitkisel çaylar giriyor. Akdeniz iklimine ait bir bitki olan Adaçayı birçok rahatsızlığa iyi gelip vücut direncini arttırır.

Google Haberlere Abone ol
Adaçayının faydaları

Adaçayı Akdeniz iklimine ait bir bitkidir. Adaçayı çiçeklerini genel olarak Haziran ve Temmuz ayında açar. Bitkinin kendine has hoş bir kokusu olduğundan sokak aralarında ve bahçelerde de yetiştirilir. Adaçayının keskin bir kokusu olduğundan herkesin severek içtiği bir bitki değildir. Ancak adaçayı faydaları çok fazladır. Sağlık açısından en faydalı şekilde yararlanabilmek için çeşitli katkılarla adaçayı daha hoş bir hale getirilebilir. Adaçayının tadını beğenmeyenler çubuk tarçın ve birkaç damla limon sayesinde daha farklı bir aroma elde edebilirler. Pekçok hastalığın tedavi sürecinde vücut direncini güçlendirmek için adaçayı kullanılır.

Adaçayı faydaları:

- Vücut direncini arttırır. Gribal enfeksiyon ya da herhangi bir hastalığın ardından eski gücün yerine gelmesi için adaçayı içilmelidir.

- Antioksidan açısından oldukça zengin adaçayı gribe çok iyi gelir.

- Sindirim sistemi ve mide krampları rahatsızlıklarına iyi gelir.

- Vücuda zararı dokunacak mantar , virüs ve mikrop gibi dış etkenlerin vücutta oluşmasına engel olur.

- Boğaz ağrılarına iyi gelir. Ilık adaçayının içine 1 kaşık bal ilave edip içmek adaçayı faydalarından yararlanmayı sağlar.

- Cildi temizler. Adaçayı kaynatılıp pamuk yardımıyla cilde uygulandıktan sonra duru suyla yıkanır. Bu uygulamanın sivilce gidermede  ve cildi taze tutmada çok önemli etkisi bulunur.

- Ağız sağlığı için önemlidir. Diş beyazlatma ve diş eti hastalıklarından koruma gibi adaçayı faydaları da vardır.

- Stresi yatıştırır. Gün içinde aşırı stres altında olanlar sakinleşmek için bir bardak adaçayı içmelidir.

- Yaralara iyi gelir.

- Balgam söktürücüdür. Vücuttaki toksinlerden arındırır.

- Bademcik ve boğaz iltihabına karşı çok etkilidir. Boğaz ağrısı yaşayan kişi ılık adaçayı ile gargara yaparak rahatlayabilir.

Yorumlar