2020'de hastaları 'robot doktor' muayene edecek

2020 yılının haziran-temmuz aylarından sonra hastaları önce robotların muayene edeceği belirtildi. Robotlar, tanı koyduktan sonra hastanın hangi branşa gitmesine karar verecek

Google Haberlere Abone ol
2020'de hastaları 'robot doktor' muayene edecek

İstanbul Ekonomi Zirvesi'nde sağlık alanında yaşanan gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Yardımcısı Şuayip Birinci, Türk sağlık sektörünün geldiği noktayı gözler önüne serdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk Girişimci ve İş Adamları Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Cool Reklam iş birliğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen İstanbul Ekonomi Zirvesi'nde konuşan Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, Sağlıkta erişilebilirlik problemini çözdüklerini belirterek, 2020 yılının haziran-temmuz aylarından sonra hastaların önce robot doktor muayenesinden geçeceğini duyurdu.

TÜRKİYE EN YÜKSEK MEMNUNİYETİ YAKALADI

Sağlık sektöründe teknolojik anlamda yaşanan küresel ilerlemelere dikkat çeken Birinci, bu noktada Türkiye'nin yakaladığı ivmeye değindi. Türkiye'nin bu büyük değişimde en az sarayla en yüksek memnuniyeti yakaladağını belirten Birinci, Türk sağlık sektörünün harcadığı paraya göre dünyada memnuniyeti en yüksek noktaya ulaştığını kaydetti.

OECD ORTLAMASININ YARISIYLA MEMNUNİYET YAKALANDI

Türkiye'nin bu memnuniyeti OECD ortalamasının neredeyse yarısına yakın hekimle yakaladığının altını çizen Bakan Yardımcısı Birinci, bu noktadaki eksikliklerini yapay zeka ve robotlarla giderebileceklerini söyledi.

ÖNCE ROBOT MUAYENE EDECEK

Gelecek yıl dünyanın bir kısmında sağlıktaki taleplerin yüzde 20'sinin sadece yapay zeka araçlarıyla karşılayabileceğinin düşünüldüğünü belirten Birinci, Türkiye'nin de buna yönelik projeler yürüttüğünü söyledi. "Zannediyorum 2020'nin haziran-temmuz ayları gibi, artık herhangi bir doktora gitmeden önce sizi bir robot muayene edecek ve hangi hastalıklarınızın olduğunun ilk 5 tanısını koyacak, hangi branşa gitmeniz gerektiğine karar verecek." diyen Sağlık Bakanı Yardımcısı Birinci, Türkiye'nin belkide en büyük portallerden birisine sahip olacağı müjdesini verdi.

Yapay zeka araçlarının bazı alanlarda hekimlerden çok daha hızlı ve daha doğru teşhiste bulunduğunu belirten Birinci, bu alanda küresel yatırımların yapıldığını söyledi.

Yorumlar