1. sınıf ve 8. sınıf öğrencilere okullarda aşı yapılacak

Sağlık Bakanlığı ile MEB arasında imzalanan protokolle 1. sınıf ve 8. sınıf öğrencilere aşı uygulamaları başlatılacak. 1. sınıf öğrencilerine; difteri, boğmaca, tetanoz, çocuk felci karma aşıları ile kızamık, kızamıkçık ve kabakulak aşıları, 8. sınıf öğrencilerine de; erişkin tip difteri ve tetanoz aşılarının yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
1. sınıf ve 8. sınıf öğrencilere okullarda aşı yapılacak

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında okullarda aşı için protokol imzalandı. 1. sınıf ve 8. sınıf öğrencilere yapılması planlanan aşı uygulamaları için İl Sağlık Müdürlükleri ile işbirliği yapıldı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Genişletilmiş Bağışıklama Programı’ kapsamında; boğmaca, difteri, kızamık, kabakulak, tüberküloz, çocuk felci, hepatit A, hepatit B, suçiçeği hastalıklarına karşı aşı uygulaması yapılacak.

Sağlık Bakanlığı’nın MEB’e gönderdiği “çok acele” başlıklı yazıda 2018- 2019 öğretim yılında 1. sınıfta öğrenim gören öğrencilere difteri, boğmaca, tetanoz, çocuk felci karma aşıları ile kızamık, kızamıkçık ve kabakulak aşılarının yapılacağı duyuruldu.

Protokol kapsamında 8. sınıf öğrencilerine de erişkin tip difteri ve tetanoz aşılarının yapılacağı belirtildi.

Protokol kapsamında Sağlık Bakanlığı , Milli Eğtiim Bakanlığı ’ndan aşı uygulaması konusunda okullarda çalışan öğretmenlere yönelik İl Sağlık Müdürlükleri ve Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından düzenlenecek bilgilendirme toplantılarına katılım istedi. Bakanlık, mevzuat kapsamında; aşı uygulamalarına karşı önceden bilgilendirmenin sözlü veya yazılı olarak yapılmasını, aşı uygulamasının reddedilmesi durumunda veliden yazılı onay alınmasını ve Okul Çağı Aşılaması Veli Bilgi Notu’nun velilere ulaştırılmasını istedi.

AŞILAR KAYDEDİLECEK 

Aşı uygulaması kapsamında ayrıca aşılar üzerindeki karekodlarla öğrencilerin TC kimlik numaraları eşleştirilecek ve hangi çocuğa hangi aşının yapıldığı, kim tarafından uygulandığı, aşının hangi şartlarda saklandığı ve nakledildiği bilgileri veri tabanında saklanacak. Okullarda da önceden belirlenen tarihlerde aşı uygulaması için internet erişimi olan, aşı uygulamasına uygun özelliklere sahip bir oda düzenlenerek uygulamanın sınıf öğretmeni veya rehber öğretmen eşliğinde gerçekleştirmesi sağlanacak. Aşı gününde çocukları okulda bulunmayan velilerin ise aile hekimlerine başvurarak aşı uygulamasının sağlanması gerekecek.

AŞILAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın aşı takvimlerine göre aşılar genellikle her yılın Kasım ve Aralık aylarında yapılmaktadır.
 

Yorumlar

Sırça başaran IMKB İLKOKULU ORTAOKULU ANKARA-POLATLI 3/A Sınıfı
Dünyalı Biz 31 Aralık'ta olduk ve cidden hiç acitmadi yılın son günü yeni yıla ağlayarak fln gitcez diyodum hiç bişe yokmuş ama bir arkadaşım igneyi sokma esnasında hareket etmiş iğnenin de ucu damarın içinde yamulmus işte öyle acıyo o kdr
Hhb Yarın
cerennn bugün vurulduk hiç acımadı
ceren biz cuma günü vurulacagız