Sağlık Bakanlığı Koronavirüs testi nasıl yapılıyor?

Online korona virüs testi nasıl yapılır, nereden bulabiliriz? Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlara kolaylık olması açısından hizmete sunulan korona virüs testi birçok vatandaşın ilgisini çekiyor. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs testi nasıl yapılıyor?

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs testi nasıl yapılıyor

Online korona virüs testi nasıl yapılır, nereden bulabiliriz? Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlara kolaylık olması açısından hizmete sunulan korona virüs testi birçok vatandaşın ilgisini çekiyor. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs testi nasıl yapılıyor?

Dünyayı kasıp kavuran korona virüs salgınını başladığı ilk günden bu yana canla başla çalışan Sağlık Bakanlığı yeni bir uygulamayı daha halkın hizmetine sundu. Peki, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs testi nasıl yapılıyor?

Daha önce koronavirüse özel hizmet vermes için açılan Alo 184 hattı yanısıra şimdi de bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden önemli bir uygulama devreye sokuldu.

Bakanlık tarafından hizmete sokulan bu yeni uygulama öncelikle hastanelerdeki yığılmayı, sonra da kendinden şüphe eden vatandaşların şüphesini gidermeye yardımcı olacak. 

Uygulamanın adı "koronavirüs kontrol testi" olarak biliniyor. 

Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan uygulama aslında kısa bir mini anket şeklinde değerlendirilebilir.

Bakanlık tarafından yapılan koronavirüs anketi ile "Acaba ben koronavirüs kaptım mı?" sorusuyla kafası meşgul olan vatandaşlara yardımcı oluyor.

Ankette ateşiniz var mı, öksürük var mı, son 14 gün içinde solunum yolu hastalığı olan biriyle temas edip etmediğiniz gibi sorular soruluyor. 

Üzerinde durulan önemli konu ise son günlerde yurt dışında bulunup bulunmadığınız ya da yurt dışından gelen biriyle temas edip etmediğiniz konusudur. 

Çıkan sonuçlara göre vatandaşlara yönlendirmeler yapılıyor.

Koronavirüs riski taşıyanlar en yakın sağlık kuruluşuna yönlendiriliyor; ya da hastanın durumuna göre telefonla tekrar aranıp evinde kontroller sağlanıyor. 

Tes sonunda hastalık belirtisi olmayanlara zaten, koronavirüs taşıma ihtimallerinin düşük olduğu kendilerine bildiriliyor.

Yorumlar