Sağlık Bakanı Koca tehlikenin boyutunu açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de koronavirüs salgını hiç yaşanmamış gibi hareketler olduğunu belirterek, bu tür olumsuz gelişmeler nedeniyle salgının yeniden yayılmaya başladığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanı Koca tehlikenin boyutunu açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 7 Haziran tarihine ait Türkiye'deki coronavirüs vaka ve vefat sayısını açıkladı. Bakan Koca'nın açıkladığı veriye göre Türkiye'de bugün 914 yeni vaka tespit edildi, 23 kişi ise hayatını kaybetti. Ancak Bakan Koca açıklamasında, Türkiye'de koronavirüs salgını olduğu gerçeğini gözardı edenlerin bulunduğunu belirterek yaşanan olumsuz gelişmelere dikkati çekti. Bakan Koca "geçmiş olsun" ziyareti nednyile 190 kişinin koronavirüse yakalandığını belirtirken, asker uğurlama töreni esnasında 50 kişinin hastalığa yakalandığını söyledi.

Bugün 2647 kişi iyileşti ve toplam iyileşen sayısı 137.969 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 7 Haziran tarihine ait Türkiye'deki coronavirüs vaka ve vefat sayısını açıkladı. Bakan Koca'nın açıkladığı veriye göre Türkiye'de bugün 914 yeni vaka tespit edildi, 23 kişi ise hayatını kaybetti.

İYİLEŞEN HASTA SAYISI ARTTI

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Filyasyon çalışmalarında, "Geçmiş olsun" ziyareti sebebiyle bir ilimizde 190 kişiye virüs bulaştığı tespit edildi. Bir diğer ilimizde, asker uğurlamasında, 58 kişi virüsle enfekte oldu. Yeni iyileşen hasta sayımız, 2.647. Tedbir azaldıkça tehdit artıyor." dedi.

"TOPLAM VAKALARIN %80'İ İYİLEŞTİ"

Bakan Koca, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Toplam vakaların %80'i iyileşti. Yeni iyileşen hasta sayımız 2.000'e yakın. Pozitif tanı konan hastaların büyük kısmı hastalığı belirtisiz ve evde geçiriyor. 81 ilimizde COVİD-19 sebebiyle DÜN YATAN HASTA SAYISI 41. Daha iyi tedbir, daha iyi sonuçtur." ifadesini kullanmıştı.

vaka

Yorumlar