Safiye Soyman ve Faik Öztürk nereli, kimdir, kaç yaşında?

Safiye Soyman ve eşi Faik Öztürk aslen nerelidir, kaç yaşındadır, asıl meslekleri nedir? Türkiye'nin en uzun soluklu çifti olarak bilinen Safiye ile Faik hakkında merak edilenlerden bazıları:

Google Haberlere Abone ol
Safiye Soyman ve Faik Öztürk nereli, kimdir?

Safiye ile Faik şeklinde ün yapan Safiye Soyman ve eşi Faik Öztürk aslen nerelidir, kaç yaşındadır, asıl mesleği nedir? İşte Safiye Soyman'ın eşi Faik Öztürk'ün kısa biyografisi:

FAİK ÖZTÜRK KİMDİR?

Faik Öztürk, 13 Nisan 1962 tarihinde Elazığ’ın Ağın ilçesinde doğdu.

Çankaya Lisesi'nde okuyan Öztürk, lise ikinci sınıftayken okulu bıraktı.

Daha sonra Ankara'daki İstanbul yolunda bir fabrikada tuvaletleri temizleyip yerleri silme işine girdi. Bir buçuk sene sonra, el yazısı çok düzgün diye patron onu muhasebeye geçirdi. 1982'de oradan ayrılırken, fabrikanın genel müdür yardımcısıydı.

Balıkesirli bir asker arkadaşının “Bana hurda tren rayı bulabilir misin” söylemi üzerine 1 milyon lira borç bulan Öztürk, rayları, TIR'ların başında Balıkesir'deki haddehaneye kadar bizzat taşıdı. 6 ay sonra 185 milyon parası oldu. 6 ay sonra devlete olan borcunu kuruşuna kadar ödedikten sonraki kazancı, 285 milyon lirayı buldu.

Faik Öztürk, “Gönül Türküleri” adlı bir de albüm çıkardı. Öztürk, bu albümden elde ettiği geliri şehit ailelerine armağan etti. İkinci albümün gelirini ise kekemelere bağışladı.

Yaptığı bu işlerin yanında Ankara'da bazı işletmelerin sahibidir. Bunların yanı sıra, Dünya Bankası finanslı, yurt dışına ihraç işler yapmaktadır. Bazı firmaların Türkiye temsilcisi olarak askeriyeye malzeme teminleri de yapan Öztürk, Ankara Ticaret Odası’nda 3 dönemdir meclis üyeliği yapmıştır.

Faik Öztürk, 1999 yılından bu yana şarkıcı Safiye Soyman ile beraber yaşamaktadır.

Özetlersek; 

Faik Öztürk aslen Elazığlı'dır.

57 yaşındadır.

İş adamıdır.

Safiye Soyman'ın eşidir.

Safiye Soyman ise 58 yaşındadır, aslen Bolulu'dur.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar