Şafak Sezer nereli? Şafak Sezer kimdir?

Şafak Sezer nereli? Şafak Sezer kimdir? sorularının yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Peki, Şafak Sezer aslen nereli? Şafak Sezer kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Şafak Sezer nereli? Şafak Sezer kimdir?

Şafak Sezer nereli? Şafak Sezer kimdir? sorularının yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Peki, Şafak Sezer aslen nereli? Şafak Sezer kimdir?

ŞAFAK SEZER NERELİ

Bir çok komedi filminde oynayan Şafak Sezer, Ankara Sincan’da dünyaya gelmiş ancak aslen Erzincanlıdır. 10 Ekim 1970 yılında dünyaya gelen Sezer, daha önceleri adını sıkça medyadan duyduğumuz Ankara Çinçin Mahallesi'nde yaşamıştır.  Annesi ev hanımı, babası Polat Sezer ilkokuldayken koroda şarkı söyleyen bir sanatçı olan Şafak Sezer, bir gecekonduda büyümüş.  Ortaokulu; lacivert ceket, gri pantolonu yok diyerek bırakan Şafak Sezer, eczanede çalışmaya başlamış. 

Şafak Sezer’in babası olan Polat Sezer, eskiden milletvekili olan ünlü ozanımız Arif Sağ'ın siyasi danışmanıydı. Şafak Sezer'in babası hem sanat camiasında hem de siyaset dünyasında çalışmış biridir. Bu yüzden her iki camiada da tanınırdı.

Daha sonra 18 yaşına gelen Şafak Sezer işportacılık yaparak kazancını sağlarken babası kendisine "Hazırlan seni Mehmet Karagöl'ün yanına götüreceğim" dedi. Ankara Halk Tiyatrosu'nun kurucularından biri olan Mehmet Karagöl'ün yanına gelen Şafak Sezer'e taklit yaptırdılar. Ve onu, Burada sanat hayatına başlayan Şafak Sezer, ilk olarak "Eşeğin Gölgesi "adlı oyu eşek rolünü oynadı.

Ankara Halk Tiyatrosu'nda Haldun Taner'in ‘Eşeğin Gölgesi’ adlı oyunda eşek rolü ile 1989 yılında sahneye çıkan Şafak Sezer, daha sonra yine Ankara Halk Tiyatrosu'nda ‘Devri Yalan’, ‘Başımızda Pak Bulut’, ‘Sen Bu Seçimi Unut’, ‘Saddam'ı Kim Öptü’, ‘Şirinler’, ‘Edi Büdü’ ve ‘Uzaylı Arif’ adlı oyunlar ile Ankara Ekin Tiyatrosu'nda ise ‘Biz Bu İhtilali Niye Yaptık’, ‘Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz’ gibi oyunlarla seyricinin karşısına çıkarak büyük beğeni topladı ve böylelikle sanat hayatında ilerleme kaydetti.

 Askerliğini İstanbul’da yaparken de türlü türlü hokkabazlıklar yapan Şafak Sezer, daha sonra Dario Fo'nun ‘Yüzsüz’ adlı oyunundan sonra İlk filmi olan ve 9 Eylül Üniversitesi'nin Sinema-TV bölümünün çektiği ‘Bir Düğün Masalı’ adlı filmde rol aldı.

Pek çok filme imza atan Şafak Sezer, daha sonra bir çok dizi de rol aldı. Şafak Sezer'in rol aldığı diziler ise şu şekildedir:  ‘Televizyon Çocuğu’, ‘Sıdıka’, ‘Baskül Ailesi’, ‘Dostlar Pasajı’, ‘Şafak Vakti’ ve ‘Reyting Hamdi’... ‘Üçlü Oyun’ filminden sonra sanatçı ‘Vizontele’ için kamera karşısına geçti. Daha sonra da Turkfilmi adlı yapım şirketinin ilk filmi olan Rus Gelin'de Zeki Alasya ve Metin Akpınar'la birlikte rol aldı.

Şafak Sezer ilk meşhur olma yoluna ise askerliğinin bitmesine 60 gün kala izin alarak gidip katıldığı Boran Kaya’nın sunduğu “İner misin çıkar mısın” adlı eğlence yarışmasınyla girdi.

"Kutsal Damacana" isimli filmiyle ününe ün katan Şafak Sezer, şimdiye kadar çevirdiği filmler ve diziler arasında en büyük ilgiyi görmüş olan bu filmden sonra 2010 yılında "Kutsal Damacana 2" filminde rol aldı.

Bugüne kadar oyuncu olarak 20 TV dizisi, 18 sinema filmine imza atan Şafak Sezer, ‘Kolpaçino Bomba’ filmi için ilk kez yönetmen koltuğuna oturilmimi daha çekmedim. Öyle bir film yapacağım ki, tüm ödülleri toplayacağım” dedi hayatı boyunca hiç kitap okumadığını belirten Safak Sezer.

2008’de kurduğu “Su Film AŞ” adlı şirketin sahibidir. Esra Hanım ile evli olup iki kız çocuk babasıdır.

Yorumlar