Sadakatsiz nereden uyarlama?

Sadakatsiz nereden uyarlama veya Sadakatsiz dizisi hangi eserden ya da kitaptan uyarlandı?

Google Haberlere Abone ol
Sadakatsiz nereden uyarlama?

Sadakatsiz nereden uyarlama ya da Sadakatsiz dizisinin senaryosu hangi eserden veya filmden uyarlandı soruları diziyi izleyenlerin kafalarında cevap bekleyen sorular arasınd ayer alıyor. 

Son dönemlerin ilgiyle takip edilen dizilerinden biri olan tartışmalı dizilerden Sadakatsiz dizisinin konusu ve hangi diziden uyarlandığı yoğun ilgi görüyor.

Konusuyla tartışmalara neden olan dizide Cansu Dere Asya karakterine, Caner Cindoruk Volkan karakterine hayat veriyor. Sadakatsiz dizisi BBC Studios’un ‘Doctor Foster’ isimli dizisinin Türkiye uyarlamasıdır. 

Ünlü oyuncu Asya (Cansu Dere), başarılı bir doktordur. Kocası Volkan (Caner Cindoruk), harika bir eş ve oğulları Ali’ye (Alp Akar) şahane bir babadır. Üç kişilik çekirdek aile, hep huzur ve mutluluk dolu bir hayat yaşamışlardır..

Dizinin senaryosuna göre Beyaz güller kadar saf bir ilişkidir Asya’nın gözünde yıllardır süren evlilikleri... Ta ki; Asya, Volkan’ın atkısındaki sarı uzun saç telini görene dek…

Senaryosuyla Türk geleneklerine hiç de uygun olmadığı ilk bölümünden itibaren bilinen dizinin aslında hikayesi de zaten yabancı bir eserden uyarlamadır.

Sadakatsiz dizisi BBC Studios’un ‘Doctor Foster’ isimli dizisinin Türkiye uyarlamasıdır. Ancak uyarlama tartışmaları da beraberinde getirmiş durumda.

Anadolu geleneklerinde kadın ve erkeğin, aile birliğinin değerlerinde yeri olmayan fiillerin işlendiği dizi bu açıdan tartışmalara neden oluyor.

Doctor Foster, ilk olarak 9 Eylül 2015'te yayınlanan bir BBC One drama televizyon dizisidir.

Mike Bartlett tarafından yazılan beş bölümlük dizi, kocasının bir ilişkisi olduğundan şüphelenen Dr Gemma Foster hakkındadır.

Dizi, çocuklarını öldüren ve kocasının yeni gelinini zehirleyen Medea'nın hikâyesinden esinlenmiştir.

2. sezon 5 Eylül 2017'de başladı ve 3 Ekim 2017'de sona erdi.

Yorumlar