Saç tipinize en uygun tarak seçimini nasıl yapmalı?

Saç tipinize en uygun tarak seçimini nasıl yapmalı , tarak seçimi nasıl yapılmalıdır , saç tipine uygun tarak seçimi

Google Haberlere Abone ol
Saç tipinize en uygun tarak seçimini nasıl yapmalı

Saç tipinize en uygun tarak seçimini nasıl yapmalı?

Sağlıklı tarak seçimi saçlarınızın sağlığı için çok önemlidir. Aksi halde yanlış tarak seçiminde hem saçlarınızın kırılmasına neden olur ve ilerlemeyen dönemde saç kıran hastalığına yakalanmanıza neden olur. Saç tipinize uygun ugun tarağı seçerek saçlarınızın daha az yıpranmasını sağlayabilirsiniz.

Kıvırcık saçlar için tarak seçimi

Kıvırcık saça sahip olan kişilerin tarak seçimi iri dişli ve dişlerin arasındaki aralıkların büyük olduğu taraklarla taraması gerekir. Eğer saçlarınız çok zor taranıyorsa saç kremi kullanmadan saçlarınızı taramayın. Kuru kıvırcık saçları taramak neredeyse imkansızdır. Ancak saçlarınızı nemlendirdiğinizde taranması daha kolay olacaktır.

Kepekli saçlar için tarak seçimi

Kepekli saçlar için tarak seçimi yaparken özellikle yuvarlak uçlu taraklar almaya özen gösterin. Aksi halde keskin uçlu taraklar baş derinize zarar verecek ve daha fazla kepeklenme olmasına sebep olacaktır.

Elektriklenen saçlar için tarak seçimi

Elektriklenen saçlar her zaman çok rahatsız edicidir. Saçları çok sık elektriklenen bayanlar bu durumdan çok şikayetçidir. Fakat bununda bir çözüm yolu var. Elektriklenen saçlar için tarak seçimi yaparken tahta taraklardan yana tercihinizi kullanabilirsiniz. Bu daha az elektriklenmesine neden olacaktır.

Cansız saçlar için tarak seçimi

Cansız saçlar için sert dişli taraklar tercih etmeniz gerekir. Saçınızı öne doğru tarayarak hacim kazandırabilirsiniz.

Uzun saçlar için tarak seçimi

Uzun saçlara sahip kadınlar tarak seçiminde seyrek dişli tarakları tercih etmelidir.

Gür ve hacimli saçlar için tarak seçimi

Gür saçları taramak için büyük, fırça formunda olan çok dişli daraqlar kullanmakta yarar var.Fırça formunda olan çok dişli taraklar saçlarınızı kısa sürede taramak için idealdir.

Yorumlar