Saç protez nedir, saç dökülmesi neden olur?

Dünyada birçok kadın ve erkek çeşitli nedenlerden dolayı saç dökülmesinden muzdariptir. Birçok insan saç dökülmesinden sonra çeşitli çareler arayışına girer. Saç dökülmesinden sonra başvurulan yöntemlerden biri de saç protez kullanmaktır.

Google Haberlere Abone ol
Saç protez nedir, kimler kullanır?

Saç protezi en popüler saç dökülmesi çözümlerinden biridir. Protezler, saç dökülmesi yaşayan insanlar tarafından kullanılır. Tıbbi nedenlerden kaynaklanmayan saç dökülmesi tedavisinde, saç protezleri çözüm için uygun bir yoldur. Ve kesinlikle güvenlidir. Saç protezlerinin tüm yönlerini daha iyi anlamak için önce bunun ne anlama geldiğini derinlemesine açıklayalım.

Saç protezi nedir?

'Saç protezleri' terimi özellikle tıbbi durum (alopesi gibi) veya tedaviler (kemoterapi gibi) nedeniyle saçlarını kaybetmiş olanlar için yapılan özel peruklar için kullanılır. Bir bireyin ihtiyaçlarına göre yapılan ve hastanın hassas cildi için uygun bir saç parçası.

Bir saç protezi ya tam baş kapsayacak şekilde tasarlanmıştır ya da yoğun veya kısmi kellik tedavisinde saç dökülmesi alanına bağlı olarak özelleştirilmiş. Kranial protez, bağışıklık sistemlerinin güneşten korunmasına yardımcı olur ve hastalıktan zayıflar ve vücut ısısını düzenler.

Tıbbi durumlar ve saç protezleri

Saç protezi ile ilgili saç dökülmesi üç türü vardır ve hangisinden muzdarip olduğunuzu ve tam olarak ne doğru satın alma yaptığını anlamak çok önemlidir. Aşağıda saç protezlerinin yaygın olarak arandığı tıbbi durum tipleri verilmiştir:

Kemoterapi - Kemoterapi genellikle ilaç ve kanser tedavisi için tedaviler ile ilişkilidir. Kemoterapi de kemoterapi olarak bilinir ve saç dökülmesi ile sonuçlanır. Aynı kemoterapi hastaları için saç protezi için arama tetikler. Kanser hastaları için ilk 5 gerçek saç peruk göz atın.

Saç protezlerinde maliyet konusu

Saç protezleri son derece özelleştirilmiş ve hassas ciltler için tasarlanmış olduğundan, üretim için yüksek kaliteli malzemeler gerekiyor. Sıfırdan tam veya kısmi saç protezleri tasarlamak da zaman alıcıdır ve aynı şey maliyeti de artırır. Kısacası, saç protezleri normal peruktan daha pahalıdır. Neyse ki, Lordhair gibi saç sistemi markaları saç protez maliyetini düşürmek için büyük iş yapıyor. Alopesi, kanser, lösemi ve Trikotillomani ile mücadele eden hastalar için uygun fiyatlı saç protez ve tıbbi peruklar bulmak mümkündür.

Saç dökülmesi yaşı

Saç dökülmesinden muzdarip 3.000'den fazla erkek üzerinde yapılan bir çalışma, genç erkeklerin erken yaşta saçlarını kaybetmeye başladığını gösterdi. İnsanların yaklaşık yüzde 60'ının 25 yaşın altında saç dökülmesine başladığı saptanmıştır. Diğer araştırmalar, erkeklerin yaklaşık dörtte biri 30 döndükten sonra saç kaybetme ye başladığını göstermektedir.

Verilere göre, dünya çapında erkek yetişkin nüfusun yaklaşık yüzde 50 saç dökülmesi muzdarip ve saç protez veya saç sistemleri tedavi etmek için gerektirir. Saç dökülmesinin ortalama görülme sıklığı yüzde 25 civarındadır. Kafkasyalılar Asyalılara göre daha yüksek saç dökülmesi oranına sahiptir. Bazı uzmanlar erkek kellik insan evriminde kaçınılmaz bir eğilim olabilir inanıyoruz. Almanya'da dermatoloji profesörü bile erkek saçı hakkında şaşırtıcı bir tahminde bulundu. Ona göre, tüm yetişkin erkekler 100 yıl içinde kel olacak.

Saç dökülmesi neden olur?

Saç dökülmelerinin perde arkasında birçok neden bulmak mümkündür. İşte saç dökülmesine neden olan faktörlerden bazıları:

Stres

Genetik

Uyuşturucu

Uykusuzluk

Hormonal dengesizlik

Menopoz değişiklikleri

Yetersiz beslenme ve beslenme şekli

 Saç dökülmesi bazı durumlarda tersine çevrilebilir. Eğer saç dökülmesi, diyelim ki, uykusuzluk ve yetersiz beslenmeden kaynaklanıyorsa, daha uzun süre uyuyarak ve vücudunuzun uygun beslenmeyi elde etmesine izin vererek semptomlarınızı tersine çevirebilirsiniz.

Ne yazık ki saç dökülmesini tersine çevirmek için zordur. Birçok insan için, bu durumu kabullenmek sinir bozucu bir realite olabilir. Eğer kendinizi benzer bir durumda bulursanız, yalnız olmadığınızı ve saç protezlerinin size yardım etmek için bir çözüm olduğunu düşünebilirsiniz.

“Gelecekte bütün insanlar kel olacak”

Japonya'dan yüzlerce yıllık bir inanışa göre, yakın bir gelecekte erkeklerin büyük çoğunluğu kel olacak. Hatta inanışa göre bu yakın gelecekte başlarında saç olmayan insanlar değil, başında saç olan insanlar garip karşılanacak. Gelecek yüzyıllarda insanlar tüysüz olsa da, bugün yaşıyoruz ve kel bir kafa genç yaşta büyük bir utanç kaynağıdır.

Yorumlar