Saç ekimi yaparken nelere dikkat etmeli?

Saç ekimi yapan uzmanlar “Hastalara tavsiyemiz her gün saçlarını yıkayabilirler fakat her gün sabun veya şampuan kullanmamalarıdır” diyor. Peki, Saç ekimi yaparken nelere dikkat etmeli?

Google Haberlere Abone ol
Saç ekimi yaparken nelere dikkat etmeli?

Dr. Fatih Köroğlu Saç Ekim Merkezi’nin başarılı doktoru Dr. Fatih Köroğlu saç ekimi sonrası nelere dikkat edilmeli konusunu inceledi. Uyulması gereken kuralları ve dikkat edilmesi gereken hususlara değinen Köroğlu, “Hastalara tavsiyemiz her gün saçlarını yıkayabilirler fakat her gün sabun veya şampuan kullanmamalarıdır” diyor. Saç ekimi yaparken nelere dikkat etmeli?

Saç ekimi operasyonundan sonra 2 hafta çok dikkatli olmalıyız. Öncelikle ekim yapılan bölgeye 10 gün dokunmak vurmak kökleri yerinden çıkarabilir; bu nedenle dikkat etmeliyiz. Operasyondan sonra ilk üç gece yüksek yastıkla yatmalıyız ki ödem oluşmasın. Operasyondan 48 saat sonra saçların ilk yıkanması yapılmalıdır.

Yıkama zor değil ama özel bir şekilde yıkanmalıdır. İlk on gün her gün bir kez yıkanmalıdır. Onuncu yıkamada ekim bölgesindeki bütün kabuklar dökülmelidir. Kabuklar döküldükten sonra kişi normal şekilde saçlarını yıkayabilir. Hastalara tavsiyemiz her gün saçlarını yıkayabilirler fakat her gün sabun veya şampuan kullanmamalarıdır. Çünkü her gün kullanılan sabun veya şampuan vücudun yağ salgılamasını artıracaktır ki bu bizim istemediğimiz bir durumdur.

Operasyondan sonra ilk iki hafta spor, havuz, deniz, sauna, hamam ve güneşten uzak durmalıyız. İlk iki hafta güneşli havada veya yağmurlu havada dışarı çıkması gerekirse şemsiye veya özel bir şapka kullanmalıdır. İki hafta sonra norma hayatımıza dönebiliriz. Donör alanına on gün sonra makine traşı yapılabilir ama ekim bölgesine üç ay makine tıraşı yapılmamalıdır.

Ekilen köklerin ucundaki kıllar ilk bir ay içerisinde dökülecektir; hastaların endişe etmesine gerek yoktur. Ekilen saçlar 3. aydan itibaren çıkmaya başlar. Tamamının çıkması ise 1. yılın sonunda olacaktır. Saç boyatmak isteyen hastalar 6 hafta sonra saçlarını boyatabilirler. Hastalarımız ekimden sonra çeşitli saç tedavileri ile saç ekimine destek tedavisi yaptırırlarsa operasyon sonucunu çok daha olumlu etkileyecektir.

Saç ekimi fiyatları için aşağıdaki haberi okuyabilirsiniz:

Yorumlar