Sabotaj delilleri bulundu: Ormanlık alana patlayıcı madde serpiştirilmiş

Ormanları kimin veya kimlerin yaktığına dair sorular henüz net olarak cevabını bulmazken ormanlık alanlarda sabotaj delilleri bulundu. Datça'da ormanlık alanlarda patlayıcı maddeler bulundu. Ormanlara serpiştirilmiş patlayıcı maddeler güneşin etkisiyle patlayabilecek türden.

Google Haberlere Abone ol
Ormanlık alana serpiştirilmiş patlayıcı madde

Ormanları kim yakıyor, yangınları kim çıkarıyor soruları hala cevabını ararken Muğla'nın Datça ilçesinden gelen bir görüntü sabotaj iddialarını kuvvetlendirdi.

Datça'da makilik arazide seyir halindeki gençler her beş on metre aralıklarla çamların altına serpiştirilmiş, sıkıştırılmış baruttan yapılan güneşle patlayabilecek torpillerden buldu.

Türkiye'de orman yangınlarıyla mücadele Aydın, Isparta, Denizli, Antalya ve Muğla'da 10 noktada devam ediyor. Antalya Gündoğmuş'taki yangın kısmen kontrol altına alındı, Manavgat'ta alevlerin ilerlemesi nedeniyle bir mahalle daha boşaltıldı.

Muğla Seydikemer'deki yangın kontrol altında, Marmaris Hisarönü'nde yangın rüzgarın da etkisiyle şiddetini artırırken Aydın'da çıkan ve Muğla'nın Kavaklıdere ilçesine sıçrayan yangın nedeniyle iki mahalle tahliye edildi.

Yetkililer birçok bölgeyi küle çeviren yangınlarda sabotaj ihtimali üzerinde durduklarını da ifade ederken, Muğla'nın Datça ilçesinden gelen bir görüntü sosyal medyada gündem oldu.

Makilik arazide seyir halindeki gençler, her beş on metre aralıklarla çamların altına serpiştirilmiş, sıkıştırılmış baruttan yapılan güneşle parlayabilecek torpillerden buldu. Ortaya çıkan görüntüler yangınlarda sabotaj iddialarını da kuvvetlendirdi.

 

Yorumlar