Sabiha Gökçen Metrosunu kim yapıyor? İBB başkanı projeyi çalmaya çalıştı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hükümetin İstanbul'da bütün masraflarını bütçesinden karşıladığı ve tamamlayarak hizmete açtığı metro hattı için, "Biz karşıladık" şeklinde akla ziyan bir açıklamada bulununca bakanlıktan ve metroyu yapan kuruluştan anında yalanlama geldi.

Google Haberlere Abone ol
İBB başkanı hükümetin yaptığı metroyu sahiplendi

Sabiha Gökçen Metrosunu kim yapıyor? İBB başkanı İmamoğlu neden projeyi çalmaya çalıştı? İstanbul'da hükümetin birçok icraatını sahiplenerek kendi yapmış gibi açıklamalarda bulunan, hatta bankaların memura verdiği promosyonu bile kendisi vermiş gibi açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu kez de hükümet tarafından yapılan ve hizmete açılan Sabiha Gökçen - Kadıköy metro hattını sahiplendi. İmamoğlu'nun sahiplenme iddiasına hükümetten anında yalanlama geldi. Peki, Sabiha Gökçen Metrosunu kim yapıyor? İBB başkanı İmamoğlu neden projeyi çalmaya çalıştı?

Sabiha Gökçen Metro Hattı Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi. İmamoğlu'nu kendi yaptıkları metroları sahiplenmekle suçlayan Erdoğan,"Eskiden biz İstanbul'da hastane inşa ettik mi, belediye başkanlarım Kadir Topbaş, Mevlüt Uysal hemen yol yapımına girişirlerdi. Şimdi öyle mi, şimdiki başkan geldiğinden beri elini taşın altına koymuyor. Birileri bizim yaptığımız bu raylı sistemleri sahiplenmek istiyor. Bunların kimler olduğunu anlıyorsunuz değil mi? Bunlara en güzel dersi Haziran'da vermeye var mıyız?" dedi.

Sabiha Gökçen Metrosunu kim yapıyor İBB başkanı İmamoğlu neden projeyi çalmaya çalıştı
Sabiha Gökçen Metrosunu kim yapıyor İBB başkanı İmamoğlu neden projeyi çalmaya çalıştı

 

Erdoğan'ın sözlerine İmamoğlu'ndan yanıt ise gecikmedi. İmamoğlu, Pendik - Sabiha Gökçen Metro Hattı'nın maliyetini İBB'nin karşıladığını söyledi. İmamoğlu paylaşımında, "Bugün açılışı yapılan metro hattının maliyeti İBB tarafından karşılanmaktadır. Yani, aslında tüm ülkede olduğu gibi yatırımların tek sahibi kıymetli vatandaşlarımızdır. Pendik Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu İstanbul'umuza hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun çıkışı sonrası olaya tartışmaya Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da dahil oldu. Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM), sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada İmamoğlu'nu yalanladı.

AYGM'nin Twitter hesabından "Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle bugün hizmete aldığımız Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu 4,4 Milyar TL'ye mal oldu. Yatırım; Bakanlığımız bütçesinden AYGM tarafından gerçekleştirildi. İstanbul'a ve ülkemize hayırlı olsun!" açıklaması yapıldı.

Sabiha Gökçen Metrosunu kim yapıyor? İBB başkanı projeyi çalmaya çalıştı
Sabiha Gökçen Metrosunu kim yapıyor? İBB başkanı projeyi çalmaya çalıştı

 


 

Yorumlar