Sabancı Topluluğu 7. Denetim Günü yapıldı

İSTANBUL (AA) - Sabancı Denetim Günü, Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Göçmen'in katılımıyla Sabancı Center'da düzenlendi. Sabancı Holding'den...

Google Haberlere Abone ol
Sabancı Topluluğu 7. Denetim Günü yapıldı

İSTANBUL (AA) - Sabancı Denetim Günü, Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Göçmen'in katılımıyla Sabancı Center'da düzenlendi.

Sabancı Holding'den yapılan açıklamaya göre, etkinlik, "Kişisel Verilerin Korunması" ana temasıyla topluluk iç denetim, risk ve uyum birimlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

7. Sabancı Denetim Günü'nün açılış konuşmalarını yapan Sabancı Holding CEO'su Göçmen ile Sabancı Holding Denetim ve Uyum Yönetimi Başkanı Bülent Bozdoğan, kişisel verilerin korunması, siber güvenlik ve denetim mesleğinin gündemindeki diğer önemli konuları ele aldı.

Mehmet Göçmen, iç denetim birimlerinin, şirket denetim komitelerinin görevlerini yerine getirmesinde önemli destek sağladığını belirterek, "İç denetim birimlerinin etkin çalışması bu açıdan denetim komitelerinin etkinliğinin artırılmasına yardımcı olacaktır. Denetçilerin görevlerini yerine getirirken bağımsızlıklarını korumaları ve objektif şekilde davranmaları temel bir ilke olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Etkinliğin sabahki bölümünde, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun iş dünyasına getirdiği düzenlemeler ve iç denetime etkilerine ilişkin sunumlara yer verildi. İç denetçilerin kişisel verilerin korunması konusunda yapacakları denetim çalışmalarında ele almaları gereken önemli konu başlıkları katılımcılarla paylaşıldı. Etkinlikte ayrıca, Sabancı Holding'de yürütülen kişisel verilerin korunması konusundaki yasal uyum projesinde yapılan çalışmalarla ilgili katılımcılara bilgi verildi.

Etkinliğin öğleden sonraki bölümünde ise topluluk iç denetim birimlerinin iyi uygulamalarına yer verildi ve davranış bilimleri uzmanı konuk konuşmacı Mehmet Auf, iç denetçiler için ikna ve iletişim becerileri konusunda bir sunum yaptı.

PwC Türkiye Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik Hizmetleri Lideri Burak Sadıç da kişisel verilerin korunmasında siber güvenlik uygulamaları ve şirketlerin karşılaştığı riskler konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Yorumlar