Rüyada Hamile olduğunu görmek ne anlama gelir?

Rüyada hamile olduğunu görmek alimlere göre ne anlama gelir. Hamile olduğunu görmek hem iyi hem de kötü anlamda yorumlanan rüyalardan birisidir.

Google Haberlere Abone ol
Rüyada Hamile olduğunu görmek ne anlama gelir?

Rüyada hamile olmak hem iyi hem de kötü anlamda yorumlanan rüyalardan birisidir.Rüyalar çoğu zaman insanların ruh halinin uyku anında bilinç altında gün yüzüne çıkması olarak yorumlanmaktadır. Ancak dini açıdan da bazı rüyaların haberci nitelikleri bulunmaktadır. Rüyada hamile olmak da bunlar arasında yer almaktadır.Yaşanan duruma göre ve görülen olaya göre bu değişiklik göstermektedir.

Normal bir şekilde rüyada hamile olmak şeklinde kendini görmek üzüntü olarak yorumlanmaktadır. Bunun yanı sıra doğum yaptığını görmek de üzüntüden kurtulma olarak yorumlanmaktadır. Doğan çocuğun cinsiyeti kızsa bu borçlanma olarak yorumlanmaktadır.

Doğan bu kız çocuğunu ölü görmek  ve onun için mezar kazmak da borcunu ödemek olarak yorumlanmaktadır.

Rüyada hamile olmak iyi anlamda bir haber almaya da yorulmaktadır. Bakire kızların hamile olduğunu görmesi öncü kişiler olacaklarına işaret edilmektedir.

Çağdaş ulemalara göre göre rüyada hamile olmak kişinin bir arzusunun gerçekleşmesi olarak yorumlanmaktadır.

Rüyada hamile olmak konusunda İbn-i Sîrîn şu yorumda bulunmuştur. "Rüyada hamile kadınlar gibi kişinin karnının büyüdüğünü görmesi dünya malına ve bol nimete işarettir. Kişinin karnı ne kadar büyükse malı da o kadar fazla olmaktadır." Rüyada hamile olmak ile ilgili tabirler genellikle gebelik olarak, gebelikle aynı yorumlarla birlikte olmaktadır.

Rüyada hamile olmak, bir kadının gebe olduğunu görmesi o kişinin büyük bir mal sahibi olmasına ve paraya kavuşmasına işaret edilmektedir. Bir erkeğin kendisini rüyada hamile görmesi ise o kişinin bir üzüntüyle karşılaşmasına delalet etmektedir.

Ebu Said El Vaiz de İbn-i Sîrîn gibi erkek kadın fark etmeksizin kişinin rüyasında karnının şişmesini mala ve nimete yorumlamaktadır. Rüyada hamile olmak, hayır, iyilik, ilim, mal zenginliği olarak yorumlanmaktadır.

Yaşlı bir kadının hamile olduğunu görmek yaşanan bir kıtlıktan sonra bolluk ve bereketin gelmesine işaret olmaktadır.

Bakire ya da dul bir kadının kendisini hamile görmesi o kişinin evlenmesine işaret edilmektedir. Kısır bir kadın ya da erkeğin kendisini hamile görmesi kuraklık olarak yorumlanmaktadır. 

Rüyada hamile olmak kadın ve erkeğin görmesine göre değişiklik arz etmektedir.

Bir erkek rüyasında hamile olursa bu büyük bir hüzün ve keder olarak yorumlanır. Ancak aynı rüyayı kadının görmesi bolluk ve mala işarettir. Çünkü doğurmak kadınlara has bir özellik olmaktadır.

Ayrıca doğurmak ve çoğalmak bazı yorumculara göre bereket olarak yorumlanmaktadır. Bu anlamda rüyada hamile olmak kadın için bu manalara gelmektedir.

Rüyada hamile olmak ile ilgili, er kişinin eşini rüyasında hamiler olarak görmesi o kişinin dünyevi bir isteğinin olduğuna işarettir. Rüyada hamile olmak bazı yorumculara göre de aşk ve muhabbet anlamına gelmektedir.

Çünkü hamilelik genellikle muhabbetli ilişkilerin sonucunda ortaya çıkmaktadır. Bekar bir kızın hamile olarak kendisini görmesi evine uğursuzluk gelmesi olarak yorumlanmaktadır.

Rüyada hamile olmak çağdaş yorumculara göre her durumda iyilik, güzellik olmaktadır.

Ancak rüyada hamile olmak ile ilgili farklı haller görmek, çok farklı anlamlarda yorumlanabilmektedir. Rüyada hamile olmak bekar birisi için kötülük, uğursuzluk ve hırsızlık olarak yorumlanmaktadır.

Genel manada rüyada hamile olmak hem erkek hem de kadın için iyi hale yorulmaktadır.

Yorumlar