Rüyada deniz görmek İmam Nablusi'ye göre ne anlama gelir?

Rüyada deniz görmek ne anlama gelir? Rüyada deniz gören kimse nasıl bir mesaj almıştır? İmam Nablusi'ye göre rüyada deniz görmenin anlamı nedir, neye delalet eder? İşte Nablusi'nin rüyada deniz yorumu...

Google Haberlere Abone ol
Rüyada deniz görmek İmam Nablusi yorumu

Rüyada Deniz Görmek, ferahlık ve sevinçtir. İmam Nablusi'ye göre rüyada deniz görmek, kuvvetli bir devlet adamına işaret eder. Zenginlik anlamı taşıyan bu rüya, izzetli bir sultan demektir. Ünlü rüya tabircilerinden Danyal'a göre ise rüyada deniz görmek; Adaletli bir devlet adamıdır.  Deniz eğer bulanıksa fitne anlamı taşır. Rüyada Denizden su almak Allah'tan gelecek olan lütuf ve ihsana delalet eder. Rüyada Denizi geçmek, zenginlik anlamı taşır. Rüyada deniz suyunun azalması yahut çekilmesi mali sıkıntı anlamındadır. Rüyada Denizin üzerinde suya batmadan durmak devletten kuvvet almak anlamındadır. Bulanık deniz suyunu tiksinerek içmek hüzün ve kederli günler yaşanacak anlamını taşır. Denizi baştan sona yarmak ise artık feraha kavuşulacağı anlamını taşır. Denizde boğulmak günaha bulaşmaya delalet eder.

İMAM NABLUSİ'YE GÖRE RÜYADA DENİZ GÖRMEK

Peki İmam Nablusi'ye göre Rüyada deniz görmek anlama geliyor? İşte Nablusi'nin "rüyada deniz" yorumu:

Kuvvetli ve halkın kendisine muhtaç olduğu şefkatli, adaletli bir devlet adamına yorumlanır. Tüccar için bu rüya mal, işçi içinse ustadır. 

Bir kimsenin rüyasında deniz görmesi, arzu ve isteğinin yerine gelmesiyle yorumlanır. 

Kana kana deniz suyunu içtiğini gören kimse dünyaya sahip ve ömrü uzun olur. 

Denizden su alıp bir kaba doldurduğunu gören kimse çok mal biriktirir. Yahut, Allah o kimseye öyle bir devlet verir ki, o devlet sayesinde denizden daha kuvvetli ve geniş bir mal yığar. Bazı yorumcular demişlerdir ki, "denizden içilen su, içildiği miktarca ilim ve edeb öğrenmektir." 

Denizde yıkandığını gören kimse, günahlarından kurtulur. Denizi uzaktan görüp ona kavuşamadığını gören kimse, arzu ettiği bir şeye yaklaşır. Denize sidik ettiğini gören kimse hata ve günah işler. Denizi uzaktan gören, sıkıntı, fitne ve bela görür. Bazı yorumcular demişlerdir ki, "bu rüyayı gören belaya ve sıkıntılara girer." 

Bir kimse denizi bir baştan diğer bir başa yardığını görse, üzüntü ve kederi kalkar ve selamette olur. Denizin suyundan içtiğini görene hüzün ve keder isabet eder. (Bilhassa denizin suyu bulanık ise.) 

Denizde yüzdüğünü gören kimse, içinde bulunduğu bir işten çıkmaya çalışır. Bu işten çıkması için çekeceği zahmet, yüzmedeki çektiği zahmet kadardır.Bu işin kolaylığı ise denizden sahile olan uzaklığı ve yakınlığı oranıncadır. Eğer yüzerek denizden çıkarsa o işin içinden çıkar. 

Denize dalıp su üzerine batıp çıktığını buna rağmen ölmediğini gören kimse dünya işlerine dalar, bazan da, o dünyanın nimetlerine sahip olur ve bazı kere de günah işler. Mal arzusundan dolayı inci çıkarmak için denize daldığını gören, çıkardığı inci veya başka şey miktarı mala sahip olur. 

Denizde yıkandığını abdest aldığını gören hasta ise, Allah şifa verir, borçlu ise borcunu öder, sıkıntı varsa sıkıntısı kalkar, korktuğu şeylerden emin olur. Hapisteyse hapisten kurtulur. Denizde su üzerinde gezdiğini görse iyi niyet ve itikadının sağlam olduğuna yorumlanır. 

Bazan deniz, sonu ve sınırı olmayan sanata ve şehvete yorumlanır. Denizin güzel bir şekilde fazlalaştığını görse, o sırada insanların yağmura ihtiyaçları varsa yağmur yağar ve o yağmurdan faydalanırlar. Denizin taşıp dalgalarının birbirine vurduğunu gören kimse yolculuğunda korkuya ve şiddete düşer. Denize sidik ettiğini gören kimse günah işler. Bazan da deniz, dünyaya ve dünyanın garip hallerine işarettir. Danya aleyhisselam'a göre:rüyada deniz görmek, mutlaka bir devlet büyüğü ile tabir olunur. Denizi saf, sakin, düzgün ve dalgasız olarak görmek, adaletli bir başkana; dalgalı ve çırpıntılı görmek, zalim bir başkana işarettir. Denizden su içtiğini gören, devlet büyüklerinden hayır ve menfaat görür. Bütün denizin suyunu içip bitirdiğini gören, büyük bir makama nail olur ve hayır ve iyilik görür. 

Denizin üzerinde gezindiğini gören, yolculuğa çıkar. Keder ve sıkıntıdan kurtulur. Kendisi ile gideceği yer arasında denizin engel olduğunu gören, eğer yolcu ise yolundan kalır; yahut hükümet tarafından işlerinde bir engel çıkarılır. Suyu tuzlu veya acı ve bulanık bir denizde veya gölde battığını gören, şiddetli bir sıkıntı içine düşer. Denizde yüzmek için uğraştığını gören, bir işe girerek onunla uğraşır; bir rivayete göre tutuklanır ve mahkemelerle uğraşır. Suyun altında kaldığını gören öldürülür. Bir rivayete göre günahlarına tövbe etmeden ölür. 

Rüyada denizden su içtiğini ve suyun soğuk olduğunu gören biri ile mahkemelik olur, rüyayı gören ilim adamı ise ilmi artar, hükümet adamı ise itibarı artar. Denizden sıcak su içtiğini gören, musibete ve sıkıntıya düşer. Eğer içtiği su kötü kokulu ve tadı da fena ise, düşmanının kendisine üstün geleceğine, bir rivayete göre de hükümet tarafından işinde zorluğa düşeceğine delalet eder. 

Rüyada denizin kuruduğunu görmek, devlet başkanının ölümüne veya siyasi kudretinin azalmasına, denizi bir damla kalmayıncaya kadar içtiğini görmek, rüya sahibinin işlerinde başarıya ulaşacağına; deniz hayvanlarından birinin kendisiyle konuştuğunu görmek, hükümetin sırlarını açıklayacağına; denizin dalgalanıp karıştığını ve havanın karardığını görmek, isyana, yalanın çoğalmasına; denizden tatlı su içtiğini görmek, helal mal edineceğine; denizden maden veya kıymetli bir mücevher çıkardığını görmek, hayır ve menfaate; çıkardığı şey çirkin ise düşmana karşı üstünlüğüne; rüya sahibi ilim adamı ise ilminin artmasına; denizden kötü bir şey çıkardığını görmek, düşmanın memleketi istilasına delalet eder. 

Yorumlar

Mehmet Masmavi durgun bir denizde yüzerek bir plaforma yaklaşıyorum burada bulunana tanınmış bir kişinin yardım ile platforma cıkıyorum bu arada eşime aynı platforma cıkıyoruz sonra be tekrar denize atlıyorum ve yeymyşil yosunlara basarak tekrar platforma cıkıyorum