Rusya'dan Flynn'in istifasına yorum yok

- Kremlin Basın Sözcüsü Peskov: - "Hiçbir şekilde yorum yapmak istemeyiz. Bu Amerikalıların ve Trump yönetiminin iç meselesi. Bizim işimiz değil"

Google Haberlere Abone ol
Rusya'dan Flynn'in istifasına yorum yok

MOSKOVA (AA) - Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile yaptığı telefon görüşmesine dair iddialar üzerine görevinden istifa etmesine ilişkin, "Hiçbir şekilde yorum yapmak istemeyiz." dedi.

Moskova'da gazetecilerin konuyla ilgili sorusuna cevap veren Peskov, "Hiçbir şekilde yorum yapmak istemeyiz. Bu Amerikalıların ve Trump yönetiminin iç meselesi. Bu bizim işimiz değil." dedi.

Peskov, Donald Trump'ın ABD Başkanlığı görevine gelmesinin ardından Moskova-Washington ilişkilerinin hangi yöne evrildiği söylemek için erken olduğuna vurgu yaparak Putin ile Trump'ın görüşmesine dair bir takvimin henüz belirlenmediğini söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn, Rusya'nın Washington Büyükelçisi Kislyak ile yaptığı telefon görüşmesine dair iddiaların ardından görevinden istifa etmişti.

Trump'ın başkanlık görevini Barack Obama'dan devralmasından önce Flynn'in Rus Büyükelçi Kislyak ile yaptığı telefon görüşmesinde ABD'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımları konuştuğu iddia edilmişti. Flynn bu iddiaları reddetmiş ve Kislyak ile taziye görüşmesi yaptığını öne sürmüştü.

Flynn'in ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'i de bu yönde bilgilendirdiği belirtilmişti. Bunun üzerine Pence, Flynn'i savunmak üzere geçen ay emekli generalin Rus Büyükelçi ile asla yaptırımları konuşmadığını söylemişti ancak geçen hafta sonu ABD'nin önde gelen medya kuruluşları tarafından Flynn'in yaptırımları konuşmuş olabileceği iddiası ortaya atılmıştı. Flynn'in Pence'ten özür dilediği, Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer tarafından doğrulanmış, Trump'ın emekli generalin durumunu değerlendirdiği belirtilmişti.

Yorumlar