Rusya Kazakistan'ı işgal edebilir YORUM

Ukrayna'daki karışıklıklardan faydalanarak Kırım'ı işgal eden Rusya'nın benzer planları Kazakistan için devreye soktuğu belirtiliyor

Google Haberlere Abone ol
Rusya Kazakistan'ı işgal edebilir YORUM
Ukrayna'da çıkan iç karışıklıkları kendi lehine çevirerek Kırım'ı işgal eden Rusya, şimdi de gözünü Kazakistan'a dikmiş durumda. Kazakistan'da etnik bir çatışmayı fitillemeye çalıştığı belirtilen Rusya'nın muhtemel bir çatışmayı beklediği ifade ediliyor. Muhtemel bir çatışmayı acımasızca bastıracağını belirten Kazikistan Devlet Başkanı Nazarbayev ise tam da Putin'in istediği hamleyi yapmış olacak. Çünkü Putin'in Kazakistan'daki Rus etnik azınlığının can güvenliğini bahane ederek işgali başlatabileceği kaydediliyor.

Konuyla ilgili bugün köşesinde bir yazı kaleme alan Star Yazarı Sevil Nuriyeva, "Rusya Kazakistan'a mı girmek istiyor?" başlıklı makalesinde önemli bazı tespitlerde bulundu. Nuriyeva'ya göre Rusya, söz konusu işgali için zemin hazırlamaya başladı bile. Son olarak Kazakistan'da faili meçhul terör saldırılarının da bunun ayak sesleri olduğunu belirten Nuriyeva, Nazarbeyev'in de söz konusu tuzağa düşmeye hazır beklediğini ifade etti.


 
Sevil Nureyeva
İşte Nuriyeva'nın o yazısının tam metni:     Aylar önce Nazarbayev’in çığlığını, “Kazakistan’da ortalık karıştırılmak isteniyor” beyanını bu köşeden yazmıştım. Sorumun kritik olduğu ve Kazakistan’la ilgili Rusya’nın planlarının olduğu gerçeği, gün yüzüne çıkmaya başladı. 

Bir kaç gün önce Kazakistan’da meydana gelen terör saldırısını üstlenen, Kazakistan Kurtuluş Örgütü isimli örgütün, Kazakistan’da mevcut olmadığını istihbarat teşkilatının beyanından anlamaktayız. Ayrıca böyle bir üstlenme haberini de, bu örgütü de ilan eden Radyo Svoboda’dır. Yani Radyo Liberty’nin Rusça bölümü. Batılı medyaya istinat ettiğini söylese de, bir türlü kaynak gösteremedi bu radyo!

Rusya aynen Ukrayna’da yaptığı gibi Rus etnik yapıyı bahane ederek, Kazakistan’ın kuzeyini koparma niyetinde. Nüfusun çoğunluğu Rus olan bu bölgenin ayrılma eğilimi, Sovyetler döneminden mevcut idi. Rusya ısrarla eski Sovyetler Birliği’ni yeni dizaynda kurgulamak istiyor. Bağımsız Devlet Birliği’ni kurdu. Yıllardır bu birlikle bir şey yapamadı. Üstüne Avrasya İttifakı’nı dizayn etti. Şimdi Kırgızistan’daki son Bağımsız Devletler Birliği’nin toplantısından da bir netice çıkmadı ve kurum çöküşe mahkûm olmakla karşı karşıyadır. Bağımsız Devletler Birliği çökerse, akabinde Avrasya İttifakı da hüsrana uğrayacak. Putin, Rusya’yı bekleyen çöküşü önlemek için, herkesin çöküşü üzerine Rusya’yı kurtarma niyetinde. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev beyan ediyor ki; “renkli devrim beklenmektedir”. Ukrayna ve Gürcistan’ı örnek göstererek, bunu yapmakta. Oysa Rusya’nın ismini zikretmemekte. Renkli devrimleri yapan, ABD idi. Kazakistan’da böyle bir devrim gayreti etnik çatışmayı getirecek. Dolayısı ile Batı bunun farkında. Nazarbayev, Putin’in tehditlerini açıktan ifade edemiyor. Etnik çatışmadan korkuyor. “Yapılmak istenilen ayaklanmayı acımasızca bastıracağım” diyor Nazarbayev. Bu ne demektir biliyor musunuz? Rusya’nın, “etnik Ruslar tehdit altında” başlığı ve bahanesiyle, ordusuyla Kazakistan’a girmesi demektir.

Evet, Rusya bunu planlamakta. Rusya, Kazakistan’ın kuzey bölgesini koparmak istemekte. Kazakistan’ın bunu engelleyecek nüfusu söz konusu değil. Putin kendi çöküşünü önlemek için, yeni kan ve ilhakları hedeflemekte. 

Hasta ve yaralı ayının saldırısı, acımasız olur. Rusya şu anda, o acımasız ve dengesiz politikalarını üretmekte. Önü alınamaz ise bunun sonucu, YENİ SAVAŞ ve KAN olur! Acı olan tarafı da budur ki, Rusya’nın önüne çıkacak ABD’de GAYRİ SAMİMİ ve ÇIKARCI...

Yorumlar

ugur Rusya acikca Turk milketinin dusmani onlarla ticareri yasaklamak lazim
Murat Osmanlı'nın torunlarına rahat ne Zaman vardıki şimdi olsun , aşagıda Türkmen'ler yukarıda Türk kardeşlerimiz , sıra bize gelecek de , o Zaman oluk oluk akacak kan