Rusya İdlib'de çocuk hastanesini vurdu

Rusya'ya ait savaş uçakları Suriye'nin kuzeyindeki İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki bir hastaneyi vurdu. Hastaneye yönetimi 2 görevlinin yaralandığını açıklarken hastanenin yüzde 80'lik kısmı ise yıkıldı.

Google Haberlere Abone ol
Rusya İdlib'de çocuk hastanesini vurdu

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içinde bulunan bir çocuk hastanesini vuran Rus savaş uçakları iki sağlık çalışanının yaralanmasına neden oldu. 

Muhaliflere ait uçak gözlemevinin, Rusya'ya ait olduğunu bildirdiği savaş uçakları gece geç saatlerde İdlib'in Marretinnuman ilçesine, Şinan ve Maarşurin köylerine saldırılar düzenledi.

Hastane Müdürü Doktor Zuheyre Karrat, Rus savaş uçaklarının hastaneye gece saatlerinde çifte saldırı düzenlediğini söyledi. Karrat, kuvözlerde bulunan bebeklerin güvenli bir yere nakledildiğini ve saldırı sırasında hastanenin yüzde 80'inin yıkıldığını söyledi.

12 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Türkiye ile Rusya arasında 17 Eylül 2018'de imzalanan mutabakattan bu yana İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde Rus ve Esed birlikleri saldırılar düzenliyor. Rus savaş uçaklarının  bölgede son bir hafta içinde düzenlediği saldırılarda 12 kişi hayatını kaybetti.

Yorumlar