Rusların yeni tekstil gözdesi Bursa

Rusya'dan Bursa'ya gelen 45 tekstil firması temsilcisi, kentteki tesisleri gezdi, yeni işbirliklerine imza attı.

Google Haberlere Abone ol
Rusların yeni tekstil gözdesi Bursa

Rusya'dan Bursa'ya gelen tekstil firması temsilcileri, kentteki tesisleri gezdi, yeni siparişler için anlaşmalar imzaladı.

Rusya'da faaliyet gösteren 45 tekstil fabrikasının temsilcileri, Bursa'daki kumaş fabrikalarını yerinde inceleme fırsatı buldu.

Bursalı kumaş üreticileriyle yeni anlaşmalara imza atan Rus tekstilciler, Türk kumaşlarının ülkelerinde hem kalite hem de fiyat nedeniyle tercih edildiğini belirtti.

Rus tekstil firması temsilcisi Faraponova Veronika, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıldır Türkiye'den ürün aldıklarını söyledi.

Türk-Rus ilişkilerinin olumlu yönde seyrettiğini dile getiren Veronika, "Bundan dolayı ticaret hacmimizin artacağını düşünüyorum. Bursa'daki fabrikalardan ayda 10 bin metre kumaş alıyoruz. Çin'den de kumaş alıyoruz ama Türk kumaşları çok kaliteli. Şirketimiz kadın giysileri üretiyor. Türk kumaşından ürettiğimiz giysiler, Rus kadınlar tarafından çok ilgi görüyor. Yeni üreticilerle tanışıp alışveriş hacmimizi artırmak için buradayız. Ziyaretlerimiz olumlu geçti." dedi.

Bursa'daki kumaş üreticileriyle yeni işbirlikleri yaptıklarını anlatan Veronika, "Rusya'da 'kaliteli kumaş' denildiğinde İtalyan ve Türk kumaşı akla gelir. Hem kaliteli hem de ucuz olsun deniliyorsa kesinlikle Türk kumaşı tercih ediliyor." diye konuştu.

"AYLIK 40 BİN METRE KUMAŞ ALIYORUZ"

Calista fabrikasının temsilcisi Mark Anna da 200 çalışanı olan tesislerinde aylık 30 bin parça giysi ürettiklerini söyledi. Bursa ziyaretleriyle ürün çeşitlerini artırmayı amaçladıklarını anlatan Anna, "Türk kumaşları gerçekten çok güzel. Çin mallarıyla karşılaştırıldığında bu fark ortaya çıkıyor. Türkiye'den aylık 40 bin metre kumaş alıyorum." dedi.

Fabrikalarını büyütmeyi planladıklarını vurgulayan Anna, "Bursa'ya direkt olarak gelip buradaki fabrikaları görmek bizim için iyi bir fırsat oldu. Çok fazla kumaş aldığımız için aracısız çalışmayı tercih ediyoruz. Türk kumaşları kalite ve fiyat açısından Rusların hoşuna gidiyor. Türkiye ve Rusya birbirine yakın olduğu için teslimatta da hız sağlanıyor. Amacımız ticaret hacmimizi artırmak." ifadesini kullandı.

Kislis firması temsilcisi Kislitsyna Tatiana da Türkiye'de bulunmaktan çok memnun olduğunu belirterek, "Ticaretimizi artıracağımızı düşünüyorum. Türk kumaşlarını çok beğeniyorum. Özbekistan ve Çin'den de ürün alıyorum ancak Türk mallarının kalitesi çok güzel. Türk kumaşıyla üretilen kıyafetlere Rusya'da çok fazla talep var." diye konuştu.

RUSLAR TÜRK MALLARINA GÜVENİYOR

Rus heyetinin ziyaret ettiği bir tekstil fabrikasının pazarlama müdürü Ali Önder Beytekin de 1933 yılında kurulan fabrikanın birçok ülkeye ihracat yaptığını söyledi.

Aylık ortalama 400 bin metre kumaş ihraç ettiklerini dile getiren Beytekin, şunları kaydetti:

"Ürünlerimizin yüzde 98'ini ihraç ediyoruz. Ağırlıklı olarak Avrupa ama son 2 yıldır Rusya'ya da ürün gönderiyoruz. Rus firmalar aslında bizden 'güven' istiyor. Karşılıklı güven içinde ilişkilerimizi yürütüyoruz. Ruslar ile çalıştığımızda Türk mallarına güvendiklerini görüyoruz. Bizim bunu yıkmamamız lazım. Gönderdiğimiz her bir metre kumaş aslında bizim prestijimiz. Siparişlerimizi daha da artırmayı planlıyoruz. Rus firmalar Bursa'daki fabrikalarla direkt iletişim kurunca ekstra güven oluşuyor. Buradaki makineleri görünce o güveni hissediyorlar."

Yorumlar

صابر تاجر