Rus Sözcü: Davet edilmediğiniz ülkede saldırıya uğramanız normaldir

Rusya Dışişleri Bakanı Zaharova, Türkiye'nin İdlib'de uğradığı saldırılara ilişkin, "Davet edilmediğiniz bir ülkenin topraklarında saldırıya uğramanız normaldir" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Rusya'dan İdlib konusunda küstah açıklama

Türkiye ile birçok alanda ortak ilişkileri bulunan Rusya'nın Suriye konusundaki tavrı tepkilere neden oluyor. Esed rejiminin arkasında durarak Türkiye'ye yönelik saldırılara sessiz kalan Rusya'dan tepki çeken yeni bir açıklama geldi. Rus Dışişleri Sözcüsü Zaharova tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'ye yönelik suçlayıcı ifadeler kullanıldı. Zaharova, Türkiye'nin İdlib'de saldırıya uğramasını normal karşıladı.

Rusya'nın hava desteğini alan Esad rejiminin masum insanları katletmemesi için bölgede bulunan Türk askeri, rejimin iki kez hedefi oldu. Türkiye'nin Mehmetçik'e karşı düzenlenen saldırılara verdiği cevap oldukça ağır oldu. Öldürülen rejim askerlerinin sayısı 200'ü aştı.

Bölgede yaşanan gerilime ilişkin Rusya'dan küstah bir açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, "Davet edilmediğiniz bir ülkenin topraklarında size saldırı olması doğaldır" dedi.

Yorumlar