Rus askerleri Münbiç'te devriye attı

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu tarafından operasyon yapılması planlanan Suriye'nin Münbiç kentinde Rus askerleri devriye attı.

Google Haberlere Abone ol
Rus askerleri Münbiç'te devriye attı

Suriye'nin kuzeyinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nın ilk günlerinde ağır kayıplar veren terör örgütü PKK/YPG Esed rejimi ve Rusya'ya sığındı. ABD askerlerinin bölgeden çekilmesinin hemen ardından terör örgütü Rus ve Esed rejimi askerlerini Münbiç'e çağırdı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tank ve zırhlı araç yığdığı Münbiç'te Rus askerleri ve Esed rejimlerine bağlı milisler devriye attı. Rus Silahlı Kuvvetler yetkilisi Safar Safarov, Münbiç'teki devriye görevine ilişkin yaptığı açıklamada "Bu bizim ilk görevimiz değil; burada 6 ayı aşkın bir süredir çalışıyoruz ve kimseyle sorun yaşamadık" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bölgeye operasyon başlatmasının ardından ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri Münbiç'ten çekilmeye başladı. ABD askerlerinin çekilmesinin hemen ardından bölgeye gelen Rus askerleri ve Esed rejimine bağlı milisler devriyeye başladı.

Bölgede üç saatten fazla bir süre devriye görevi yürüttüklerini kaydeden Safarov, "Kendi sorumluluk alanımızı kontrol etmeye devam edeceğiz. Ana görevimiz, herhangi bir taraftan ateş açılması halinde halkın güvenliğini sağlamak. Bu bizim ilk görevimiz değil; burada 6 ayı aşkın bir süredir çalışıyoruz ve kimseyle sorun yaşamadık" dedi.

Yorumlar