Ruhani'den 'yanlışlıkla' düşürülen uçakla ilgili açıklama

İran'ın başkenti Tahran yakınlarında düşürülen Ukrayna uçağıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Ruhani, "Bu kolayca kenara bırakılacak bir mesele değildir. Bu affedilemez yanlışın sorumluları hakkında işlem yapılmalıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ruhani: Sorumluları hakkında işlem yapılmalıdır

İran Genelkurmay Başkanlığı tarafından yanlışlıkla düşürüldüğü açıklanan Ukrayna Havayolları uçağıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bu meselenin kolayca kenara bırakılmayacağını söyledi.

Hava savunma sistemi tarafından "yanlışlıkla" düşürüldüğü açıklanan Ukrayna Havayollarına ait yolcu uçağıyla ilgili, açıklama yapan Ruhani, "Bu, kolayca bir kenara bırakılacak mesele değildir. Facianın nedeni ve failleriyle ilgili tahkikat devam etmeli ve bu affedilemez yanlışın sorumluları hakkında yasal işlem yapılmalıdır" açıklamasında bulundu.

Ruhani, yaptığı yazılı açıklamada, Kasım Süleymani'nin öldürülmesi ve ABD'nin tehditlerinin sürdüğü bir atmosferde ülkedeki savunma sistemlerinin ABD'nin muhtemel saldırılarına karşı tam teyakkuz haline getirildiğini belirtti.

RUHANİ: ÜZGÜNÜZ

"Bu süreçte insani hata nedeniyle yanlışlıkla (füze) fırlatılması, onlarca insanın ölümüyle sonuçlanan bir faciaya yol açmıştır." değerlendirmesinde bulunan Ruhani, faciaya yol açan yanlış nedeniyle üzgün olduklarını ifade etti.

"YASAL İŞLEM YAPILMALIDIR"

Ruhani, "Bu, kolayca bir kenara bırakılacak mesele değildir. Facianın nedeni ve failleriyle ilgili tahkikat devam etmeli ve bu affedilemez yanlışın sorumluları hakkında yasal işlem yapılmalıdır. Ayrıca, bu tür faciaların tekrarlanmaması için ülkenin hava savunma sistemindeki zayıf noktaların giderilmesi için de gerekli tedbirler alınmalıdır" dedi.

Yorumlar