Ronaldo'ya futbolu kim öğretti?

Ronaldo'ya futbolu kim öğrettti veya Ronaldo'nun futbol hayatını etkileyen kişi kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Ronaldo'ya futbolu kim öğretti?

Ronaldo'ya futbolu kim öğrettti veya Ronaldo'nun futbol hayatını etkileyen kişi kimdir?

Dünya futbol tarihinin şüphesiz en iyi futbolcuları arasına adını yazdırabilmiş nadir isimlerden biri de Ronaldo'dur.

Ronaldo, elde ettiği başarıları ve gösterdiği yüksek performans sayesinde ilerleyen yaşına rağmen hala en iyiler listesinde yer alıyor.

Dünyanın en çok kazanan ve en fazla kupa, ödül kazanan futbolcusu Ronaldo'nun bu futbol başarısının altında yatan temel neden merak ediliyor.

Bu nedenle sık sık Ronaldo'ya futbolu kim öğretti şeklinde sorular sorulur. 

Ancak futbolu bilen herkes futbolun bir kişiye başka bir kişi tarafından öğretilebilen bir oyun olmadığını gayet iyi bilir. 

Ancak yine de birçok başarılı futbolcunun hayatında onu etkileyen, ona başarının yollarında yardımcı olan insanlar vardır. 

Peki, Ronaldo'nun hayatında onu etkileyen veya ona yardımcı olanlar kimdi?

Bunun için Ronaldo'nun erken futbol hayatına bakmamız gerekiyor

Profesyonel olmadan önce Andorinha, CD Nacional ve son olarak Sporting CP genç takımında oynayan Ronaldo, 17 yaş altı Portekiz millî takımında da dikkat çekmişti. Profesyonel kariyerine yine Sporting CP'da başlayan genç oyuncu, 2003 yılından 2009 yılına kadar Manchester United'da oynadı. 2008-2009 sezonun sonunda Real Madrid kulübüne transfer oldu.

Ronaldo'nun çocukluğunda tuttuğu takım Benfica'ydı. 8 yaşındayken, babasının malzemeci olarak çalıştığı amatör takım olan Andorinha kulübünde oynuyordu. Ronaldo 1995 yılında C.D. Nacional kulübüyle anlaştı ve bir unvan yarışmasında başarılı olduktan sonra 3 günlük denemeliğine Sporting Lizbon'a gitti. Sporting kulübü kendisini transfer ücretini açıklamadığı bir anlaşmayla renklerine kattı.

Ronaldo, Sporting'in genç oyuncularının eğitim gördüğü Alcochete futbol okuluna katıldı. 1 sezon içinde Sporting U-16, U-17, U-18, B-takımı ve A takımında oynayan ilk ve tek oyuncu oldu. İlk çıktığı maçta Moreirense takımına 2 gol attı. Ayrıca Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'nda oynuyordu.

Ronaldo 15 yaşındayken kendisine futbolu bıraktırmaya zorlayabilecek bir kalp çarpıntısı tanısı konuldu. Sporting kulübü çalışanları bu durumdan haberdar edildi ve annesi, Ronaldo'nun hastanede yatması için onayını verdi. Hastanedeyken, kalbindeki probleme neden olan bölge, bir lazer operasyonuyla yakıldı. Ameliyat sabahleyin başladı ve Ronaldo öğleden sonra taburcu edildi. Sadece birkaç gün sonra antrenmanlara devam etti.

16 yaşındayken o zamanki Liverpool teknik direktörü Gérard Houllier tarafından fark edildi, ama Liverpool, Ronaldo'nun henüz çok genç olduğunu ve yeteneklerini geliştirmesi gerektiğine karar verdi ve reddetti. 2003 yılının yazında Lizbon'da José Alvalade Stadyumu'nun açılış maçında, Sporting CP'un Manchester United'ı 3-1 mağlup ettiği maçta Manchester United teknik direktörü Alex Ferguson'un dikkatini çekti. Ronaldo'nun performansı Manchester United'li futbolcuları da etkiledi ve Alex Ferguson'a Ronaldo'yu transfer etmesi için istekte bulundular.

Tam üç kez Ballon d'Or ödülünü kazanan Johan Cruyff 2 Nisan 2008'de yaptığı bir röportajında: "Ronaldo, Manchester United tarihindeki iki harika futbolcu George Best ve Denis Law'dan daha iyi bir futbolcudur." demiştir.

JARDEL: "RONALDO'YA TOPA VURMAYI BEN ÖĞRETTİM"

Galatasaray’ın eski golcülerinden Mario Jardel, Portekiz’de birlikte oynadıkları dönemde, Cristiano Ronaldo’ya topa vurmayı kendisinin öğrettiğini söyledi.

Kendisinden sonra Galatasaray ’a daha büyük bir golcü gelmediğini belirten Jardel, “Galatasaray’da çok mutluydum. Ancak o dönem birileri kafama girdi ve aklımı karıştırdı. O yüzden ayrılmak zorunda kaldım” açıklamasını yaptı.

RONALDO: "ALEX FERGUSON'A MİNETTARIM"

Cristiano Ronaldo, 12 yıllık aradan sonra Manchester United'a döndü. United'ın formasını giyerek objektiflerin karşısına geçen yıldız futbolcu, takımın internet adresine bir röportaj da verdi.

Alex Ferguson için 'baba' benzetmesinde bulunan Ronaldo, Manchester United'ın kendisi için ne anlam ifade ettiğinden bahsetti.

2003-2009 yılları arasında Manchester United'da oynarken, Alex Ferguson'un tedrisatından geçtiğini belirten Cristiano Ronaldo, Ferguson'la aralarında hoca-öğrenci ilişkisi olmadığını vurguladı. İkili ilişkilerinin çok iyi olduğunu söyleyen Ronaldo: "O benim için baba gibidir. Bana çok şey öğretti. Ona minnettarım. Tekrar dönmemde en önemli etkendi. Onu gerçekten çok seviyorum" dedi.

İtalya'dan İngiltere'ye geçişinin önemli bir karar olduğundan bahseden ünlü futbolcu: "Bana göre tam yerinde bir karardı. Tekrar Manchester United'da oynayacak olmaktan ötürü çok mutluyum. Takım arkadaşlarımın kupalar kazanmasında yardımcı olmak istiyorum. Tarih yazmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Manchester United taraftarı önünde tekrar oynayacak olmaktan ötürü duyduğu heyecanı dile getiren Ronaldo: "Taraftar futbolun anahtarıdır, lokomotifidir. Stadyumlar tekrar taraftarlarla dolup taştı. Manchester United taraftarını iyi biliyorum. Onlar çok özel. Gol ve asist yaparak onların beklentilerini boşa çıkarmayacağım. Onları tekrar görmek için sabırsızlanıyorum" ifadelerini kullandı.

2003 yılında Sporting Lizbon'dan 19 milyon euro karşılığında Manchester United'a geçen Cristiano Ronaldo, 6 yıl sonra bu kez 94 milyon euro'ya Real Madrid'in yolunu tuttu. 6 yılda 292 maça çıkan ünlü futbolcu, 118 gol atıp 69 asist yaptı.


 

Yorumlar