Roma'nın başarısı İtalyan basınında

- Barcelona'yı 3-0 yenerek UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükselen Roma'nın zaferi, ülke basınında geniş yer buldu - La Gazzetta dello Sport: - "Hayaller gerçek oldu, Roma Avrupa'nın ilk dördü arasında" - Corriere Della Sera: - "Son bir mucizeye ihtiyaç vardı, onu da Cengiz'in asistiyle Manolas gerçekleştirdi. Roma yarı finale gidiyor"

Google Haberlere Abone ol
Roma'nın başarısı İtalyan basınında


ROMA (AA) - İtalyan temsilcisi Roma'nın İspanyol ekibi Barcelona'yı 3-0 mağlup ederek UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükselmesi ülke basınında geniş yer buldu.

İtalyan ANSA Ajansı'nda, deplasmanda attığı golün avantajıyla 1983-84 sezonundan bu yana ilk defa "Devler Ligi"nde adını yarı finale yazdıran başkent ekibinin yarı finale "uçtuğu" yazıldı.

Yüksek tirajlı La Gazzetta dello Sport gazetesi'nde, Edin Dzeko, Daniele De Rossi ve Kostas Manolas'ın attığı gollerle Barcelona'yı 3-0 mağlup eden Roma'nın, "rüya gibi bir gece" sonrasında tur atladığı okuyuculara aktarıldı.

Mücadelenin 82. dakikasında Kostas Manolas'ın attığı son golün asistini milli futbolcu Cengiz Ünder'in yaptığı hatırlatılan gazetede, "Hayaller gerçek oldu, Roma Avrupa'nın ilk dördü arasında." ifadesi kullanıldı.


- "Mucize gerçekleşti"


Ülkenin önde gelen gazetelerinden La Stampa, "Tarihi atılım. Roma, Barça'yı 3-0 yenerek yarı finale uçtu" başlığıyla haberi okuyucularına duyurdu.

"Bir mucize olması gerekiyordu ve o mucize gerçekleşti." yorumunda bulunulan gazetede, "Roma'nın geri dönüşü 82. dakikada Ünder'in asisti ve Manolas'ın kafa golüyle geldi. Olimpiyat Stadı bu golle çıldırdı." değerlendirmesi yapıldı.


- "Son mucize Cengiz'in asisti, Manolas'ın golüyle gerçekleşti"


İtalya'nın bir diğer önemli gazetesi Corriere Della Sera da "Dzeko, De Rossi ve Manolas imkansızı gerçekleştirdi" manşetiyle haberi okuyucularıyla paylaştı.

Haberde, "Son bir mucizeye ihtiyaç vardı, onu da Cengiz'in asistiyle Manolas gerçekleştirdi. Roma yarı finale gidiyor." ifadelerine yer verildi.


- "Geri dönüşlerin hastasıyız"


Öte yandan, milli futbolcu Cengiz Ünder, sosyal medya hesabı Twitter'dan Manolas ile sevinç fotoğraflarını paylaştı.

Ünder paylaşımında, "Geri dönüşlerin hastasıyız." ifadesini kullandı.

Yorumlar