Robin Williams neden öldü? Williams neden kendini öldürdü? Sebebi belil oldu

Robin Williams'ın neden öldüğü soruları üzerinden yıllar geçmesine karşın hala cevap arayan sorular olarak karşımıza çıkıyor. Dünyaca ünlü komedyen ve oyuncu Williams'ın ölümü sinema dünyası başta olmak üzere herkesi derinden etkilemişti. En yakınından açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Robin Williams neden öldü? Williams neden kendini

Robin Williams neden öldü, neden kendini öldürdü veya Robin Williams neden intihar etti, intihar etmesinin nedeni neydi sorularının cevapları uzun yıllardır aranıyor. Dünyaca ünlü oyuncu komedyen Robin Williams, 2016 yılında evinde bir ipe asılı halde bulunmuş, yapılan tetkikler sonucunda intihar ettiği anlaşılmıştı. Ölümü bütün sevenlerini derinden etkilerken; herkes neden kendini öldürdü soruusunun cevabını aramaya başladı. Robin Williams neden kendini öldürdü? Bu konuda en yakınından açıklama geldi.

ROBIN WILLIAMS NEDEN ÖLDÜ?

Üzerinden yıllar geçmesine karşın hala tam olarak neden öldüğü bilinmiyor; ancak en net sebebi eşi açıklamıştı. 

Robin Williams neden kendini öldürdü?
Robin Williams neden kendini öldürdü?

 

Oyuncu eşi Robin Williams'ın geçen yılki intiharından bu yana ilk konuşan Susan Williams, eşinin gözünün önünde erimesinin ve intiharı seçmesinin asıl sebebini açıkladı.
ABD’de Ağustos 2014’te intihar eden ünlü aktör ve komedyen Robin Williams’ın eşi Susan Williams ilk kez konuştu. Eski eşinin intiharının depresyon veya bağımlılıktan kaynaklanmadığını söyleyen Williams, “Hayatına son vermeseydi, hastalığından dolayı muhtemelen en fazla 3 yıl daha yaşardı” dedi.

Robin Williams neden kendini öldürdü?
Robin Williams

 

ABC kanalında yayınlanan ‘Good Morning America’ programına konuk olan Williams, “Kabus görüyor gibiydik. En iyi arkadaşım eriyip gidiyordu” ifadesini kullandı. Robin Williams’ın intiharına iddia edildiği gibi depresyon veya alkol/ madde bağımlılığının yol açmadığını ve ölmeden önceki 8 ay boyunca bu tür maddeleri hiç kullanmadığını açıklayan Williams, “Onu intihara sürükleyen şey, beyninde olup bitenlerdi. Kimsenin bilmediği kimyasal bir savaş içindeydi” dedi.

Robin Williams neden kendini öldürdü?
Robin Williams

 

Parkinson olduğu bilinen Robin Williams’a ‘Lewy cisimcikli demans’ hastalığı teşhisi de koyulduğunu belirten Williams, “Şanslıysa, 3 yıl daha yaşardı. Oldukça zor zamanlar geçirirdi. Muhtemelen bir yere kapatılırdı” dedi.

Söz konusu hastalığa, ‘Lewy cisimciği’ adlı proteinin kalıntıları yol açıyor. Hastalık sebebiyle beyin hafıza, muhakeme yeteneklerini kullanma, hareket, konsantrasyon ve görsel algılama gibi temel fonksiyonlarını yerine getiremiyor.


 

Yorumlar