Rize'de heyelan felaketi, kayıplar var

Rize'de şiddetli yağış nedeniyle kayıp ihbarı yapılan 3 kişi aranıyor. Gelen son dakika haberine göre kayıplardan bir kişinin cesedine ulaşıldı. İki kişi için ise aramalar devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Rize'de heyelan felaketi, kayıplar var

Rize'de şiddetli yağışa bağlı oluşan sel ve heyelanlar nedeniyle kayıp ihbarı yapılan 3 kişi aranıyor.

Alınan bilgiye göre, kentte öğleden sonra başlayan şiddetli sağanak sonucu sel ve heyelanların yaşandığı Güneysu ilçesine bağlı Tepebaşı köyünde bir, merkeze bağlı Muradiye beldesinde ise 2 kişiden haber alamayan yakınları kayıp ihbarında bulundu.

Bunun üzerine AFAD, jandarma, UMKE, JAK ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının arama kurtarma ekipleri, söz konusu kişilerin bulunması için çalışma başlattı.

Öte yandan ekipler, Muradiye beldesinde mahsur kalan bir kadını kurtardı.

GÜNEYSU'DA 1 KİŞİ SELE KAPILDI

Rize'nin Güneysu ilçesinde sele kapılan 1 kişi kayboldu. Ekipler, selde kaybolan Halil Arıcı'yı bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

5 KATLI BİNA HASAR GÖRDÜ

Çayeli ilçesi Madenli Beldesi'nde heyelan sonucu Sağkol ailesinin yaşadığı 5 katlı bina hasar gördü. O sırada evde bulunan 10 kişilik aile korkuyla kendilerini dışarı attı. Tahliye edilen aile, sağlık ocağına sığındı.

HASTA KOCASINI SIRTINDA TAŞIDI

Ev sahibi Fatma Sağkol, "Evin ön tarafında balkonda oturuyordum. Evin arka tarafındaki yamaçtan kopan heyelan büyük bir gürültüyle eve vurdu. Deprem oldu zannettim, eşim hasta aldım onu sırtıma hemen evden çıktım." dedi.Rukiye Sağkol ise "Namazımı kıldım evde oturuyordum büyük bir gürültüyle ev sallandı, deprem olduğunu zannettim. Dışarı çıktım baktım evin arkasındaki yamaç kopup eve vurmuştu. Koltuk değnekleri ile yürüyebiliyorum, çıkabildiğim kadar hızlı evden çıktım" diye konuştu.

HAYVANLAR TELEF OLDU

Çayeli ilçesi İncesırt köyünde yamaçtan kopan heyelan Sağkol ailesinin yaşadığı 5 katlı apartmana vurdu. Apartmanın bodrum katında bulunan ahırdaki hamile bir inek ve keçi telef oldu. Apartmanda yaşayan hasta ve yaşlıların olduğu yaklaşık 10 kişi olayın hemen ardından yan tarafta bulunan İncesırt Sağlık Ocağına sığındı.

BAKANLAR BÖLGEYE GİDİYOR

Sel felaketi haberini alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yaşananları yerinde incelemek ve vatandaşlara destek olmak amacıyla Rize'ye doğru yola çıktığı öğrenildi.

 

Yorumlar