Rize Emniyet Müdürü'nün şehit edilmesiyle ilgili 27 gözaltı kararı

Rize Emniyet Müdürü iken kendi emri altında çalışan bir polis memuru tarafından şehit edilen Altuğ Verdi'nin şehit edilmesiyle ilgili 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Emniyet Müdürü'nün şehit edilmesinde FETÖ şüphesi

Rize Emniyet Müdürü iken polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu tarafından makam odasında şehit edilen Birinci Sınıf Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin şehit edilmesiyle ilgili harekete geçen yargı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde 27 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

MİT'TEN 7 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Kom Daire Başkanlığı, İstihbarat Daire Başkanlığı ve MİT İstanbul Bölge Başkanlığı Koordinesinde eş zamanlı olarak 7 ilde operasyon düzenlendi.
Operasyon kapsamında yakalanan şahısların FETÖ/PDY Terör Örgütü içerisinde faaliyet gösteren örgüt elemanları olduğu belirtildi.

Verdi'yi şehit eden Sarıcaoğlu’nun el konulan cep telefonu ile mail ve sosyal medya hesaplarında yapılan incelemelerde, bulunduğu hücre yapılanması içerisindeki diğer örgüt üyelerinin de kimlik bilgileri belirlendi. Yapılanma içerisinde polis, doktor, araştırma görevlisi, öğretmen ve kapatılan Cihan Haber Ajansı çalışanı 27 kişinin bulunduğu ortaya çıktı.

Söz konusu gelişme üzerine, Başsavcılık, 9'u aktif polis memuru 27 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlıların yakalanması için İstanbul, Adana, Bursa, Rize, Samsun, Trabzon ve Nevşehir'de operasyon başlattı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve İstihbarat daire başkanlıkları ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) İstanbul Bölge Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyon kapsamında çok sayıda şüphelinin yakalandığı, adreslerdeki aramaların ise sürdüğü bildirildi. 

Yorumlar