Rıza Baba öldü mü, Zafer Ergin diziden ayrıldı mı?

Rıza Baba öldü mü, Zafer Ergin diziden ayrıldı mı? Rıza Baba ayrılıyor mu, ölüyor mu, neden diziden ayrılıyor soruları fenomen dizi Arka Sokaklar'ın son fragmanıyla birlikte gündeme gelmeye başladı.

Rıza Baba öldü mü, Zafer Ergin diziden ayrıldı mı? Rıza Baba ayrılıyor mu, neden diziden ayrılıyor veya diziden gerçekten de ayrılıyor mu?

Arka Sokaklar dizisinin son bölüm fragmanında Rıza Baba suikaste uğruyor.

Evden çıkıp balık tutma hazırlığında olan Rıza Baba, yüzü gösterilmeyen bir suikastçı tarafından vurularak yere düşüyor.

Fragmandan sonra haliyel "Rıza Baba diziden ayrılıyor mu ya da dizeden neden ayrılıyor, ölüyor mu?" soruları sorulmaya başlandı.

Yapılan bazı yorumlara göre, Rıza Baba'nın dizideki fişi çekildi; ancak seyircinin nabzını yoklamak için öncelikle bir suikast sahnesi çekildi.

Gelecek tepkiler sonrasında Rıza Baba'nın dizideki kaderi de belli olacak.

Zafer Ergin 30 Ağustos 1942 tarihinde Ankara'da doğdu. 

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü mezunudur. Ankara Deneme Sahnesi'nden yetişmiş, çeşitli film ve dizilerde rol almıştır.

1970'li ve 1980'li yıllarda TRT televizyonunda yayımlanan pek çok yabancı dizi ve sinema filmindeki ünlü aktörlerin Türkçe seslendirmesini gerçekleştirmiştir.

2003-2005 yılları arasında yayımlanan Kurtlar Vadisi dizisindeki "Mehmet Karahanlı" rolüyle zirveye çıkmıştır. 2006 yılında Kanal D'de yayına başlayan ve hâlâ yayımlanmaya devam eden Arka Sokaklar adlı dizide önce başkomiser, 3. sezondan 9. sezona kadar emniyet amiri, 9. sezondan itibaren ise emniyet müdürü "Rıza Soylu" karakterini canlandırmaktadır.

Ergin, 10 Mayıs 2014'te Kim Milyoner Olmak İster? isimli yarışma programının sunucusu olan Kenan Işık'ın rahatsızlığı nedeniyle konuk sunucu olarak bir bölümlüğüne yarışmayı sunmuştur.

9 Ekim 2020'de yaptığı açıklamada 14 yıldır oynadığı Arka Sokaklar dizisi hakkında "İnşallah 15 yıl daha devam ederiz. Yaptığınız işten memnun kalırsanız, seyirciyle iletişim hâlinde olabilirseniz, doğru yolda olduğunuzu tahmin edersiniz." dedi.