Rıdvan Dilmen hasta mı sağlık durumu nasıl?

Eski futbolcu, teknik direktör ve şimdilerin ünlü yorumcusu Rıdvan Dilmen hasta mı, hastalığı nedir, rahatsızlığının adı nedir, tedavi oldu mu?

Google Haberlere Abone ol
Rıdvan Dilmen hasta mı sağlık durumu nasıl?

Rıdvan Dilmen hasta mı, hastalığı nedir, rahatsızlığının sebebi nedir, daha önce tedavi oldu mu soruları son dönemlerde merakla soruluyor. Türk futbolunun sembol isimlerinden bir zamanların "Şeytan" lakaplı golcülerinden Rıdvan Dilmen şimdilerde farklı konularla gündemde. Dilmen'in fiziksel değişimini gören hayranları Rıdvan Dilmen hasta mı, hastalığı nedir? diye soruyor. İşte Rıdvan Dilmen hasta mı, hastalığı nedir hakkında bilgiler:

RIDAVAN DİLMEN HASTA MI?

Ünlü eski futbolcu, antrenör ve şimdilerin yine aynı şekilde ünlü yorumcusu olan Rıdvan Dilmen'in sağlık durumu hayranları tarafından uzun zamandır merakla sorgulanıyor.

Rıdvan Dilmen hasta mı, hastalığı nedir?
Rıdvan Dilmen hasta mı, hastalığı nedir?

 

2016 yılında Sabah gazetesindeki köşesinde hastalığını duyuran ve 3 ay boyunca tedavi olacağını belirten eski futbolcu ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen'e lenf kanseri teşhisi konmuştu.

1.5 ay önce Rıdvan Dilmen'in boynunun sağ tarafında bir kitle fark edilmiş; kitle üzerinde tetkikler yapılmış ve biyopsi sonucunda lenf nodlarında tespit edilen kitlenin tümör olduğu ortaya çıkmıştı.

Daha sonra Rıdvan Dilmen'in ameliyata alınmasına karar verilmişti. Profesör Doktor Nesil Keleş tarafından ameliyat edilen Dilmen'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilmişti.

Prof. Dr. Oktar Asoğlu, Dilmen'in sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek şunları söylemişti: 

“Boyunda yer alan sağ tarafta, bademcik dediğimiz bölgede bir hücresel dönüşüm şüphesi nedeniyle o bölge çıkartılmış yine koruyucu amaçlı bölgesel lenf bezleri temizlenmiştir. Ameliyatı çok başarılı geçmiştir. Yaklaşık 3 ya da 4 gün daha hastanemizde misafir olduktan sonra kendisi tekrar aranıza dönecek. Bu birkaç günlük süreç içerisinde patoloji raporları da elimize geçtikten sonra ek bir tedavi gerekip gerekmeyeceğine hastanemizde mevcut olan arkadaşlarımızla ortak toplantıda karar vereceğiz. Bugün için söyleyebileceğimiz şey, güzel bir ameliyat geçirdi. Kendisinin genel durumu oldukça iyi. Morali yerinde. Sevenleri yanından hiç ayrılmıyor. Kısa bir süre sonra da hastanemizden taburcu etmeyi planlıyoruz. Bölgesel lenf bezleri koruyucu amaçlı çıkartıldığı için yaklaşık olarak ameliyat bir buçuk iki saat civarında sürdü ama hastalar ameliyathaneye girdiği zaman belirli bir hazırlık safhası var, uyanma safhası var. Onları eklediğimiz zaman 3 buçuk-4 saate çıkıyor. Çok başarılı bir ameliyat geçirdi”

Dilmen, birkaç gün içerisinde duyurulacak bir hastalığının olduğunu belirtirken sevenlerinden dua istemişti.

Dilmen'in o yazısı şu şekildeydi;

"Önce okurlarım...

Siz değerli okuyucularımın bilmesini istediğim bir durum var. Muhtemelen birkaç gün içerisinde duyurulacak bir rahatsızlığım mevcut. Boynumda bir rahatsızlık tespit edildi. Önce siz bilin istedim. Güçlü kalıp dualarınızla 3 ay sürecek iyi bir tedavi dönemiyle bu yaz yazılarımla sizlerle birlikte olacağım. Tekrar mutlu ve sağlıklı bir şekilde sizlerle olmak tek dileğim. Biz de doktorlarımız sayesinde çalışacağız, inşallah toparlayacağız. Dualarınızla iyi olacağımı biliyorum. Her şey Allah'tan… Sizlerin desteğiyle biz de çalışacağız, güçlü olacağız. Herkese sevgiler, sağlıklı günler."

Rıdvan Dilmen hasta mı, hastalığı nedir?
Rıdvan Dilmen

 

LENF KANSERİ NEDİR?

Lenf kanseri (lenfoma) vücudun savunma hücreleri olan lenfositlerin kanserleşerek kontrolsüz büyümesidir. Lenf kanseri en sık görüldüğü yerler; lenf bezleridir. Lenf bezleri vücudun en önemli savunma mekanizmalarından biridir.

Vücudumuzda bulunan binlerce lenf bezi, enfeksiyon ve hastalıklara karşı direnmemizi sağlayan bağışıklık sisteminin en önemli parçasıdır. Yaşanan enfeksiyonlar sırasında lenf bezleri büyüyor.

Hastalık sona erdiğinde ise yeniden eski boyutlarına dönüyor. Bu durum son derece normal olan bir mekanizmanın göstergesi. Lenfoma meydana geldiğinde, lenfatik sistemin hücreleri olan lenfositler bozuluyor ve çoğalıyor, böylece daha anormal hücreler oluşturuyor.

Lenfomalar temelde Hodgkin ve non-Hodgkin (Hodgkin olmayan) olmak üzere iki grupta incelenir. Her ikisinin de belirtileri benzer olabilmekle beraber, lenfomanın hangi tür olduğuna yapılan tetkiklerde rastlanabilecek bir takım özel hücrelere göre karar verilir.

Tedavi seçeneklerinin belirlenebilmesi açısından lenfomanın hangi tür olduğunun belirlenmesi oldukça önemlidir.


 

Yorumlar