Regaib Kandili ülke genelinde idrak edildi

İslam alemi için en önemli gün ve gecelerden biri olan Regaib Kandili dolayısıyla vatandaşlar camilere akın etti. Kutsal aylar olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarını kapsayan "üç ayların" başlangıcını temsil eden Regaib Kandili idrak edildi.

Google Haberlere Abone ol
Regaib Kandili ülke genelinde idrak edildi

İslam aleminde mübarek kabul edilen ve recep, şaban, ramazan aylarını kapsayan "üç ayların" habercisi Regaib Kandili idrak edildi.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta Regaib Kandili dolayısıyla Abdulhamithan ile tarihi Ulu Cami'yi dolduran vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim'i dinleyip, dua etti.

Mevlit programının ardından camilerde vatandaşlara gül suyu ikram edildi.

Malatya

Regaib Kandili dolayısıyla Malatya'da da vatandaşlar camilere akın etti.

Malatya'da tarihi Hacı Yusuf Taş Camisi'nde İl Müftülüğünce mevlit okutuldu.

Kuran- ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Ümit Çimen, Regaip Kandili ve üç ayların Müslümanlar için önemini anlatan vaaz verdi.

Çimen, "Recep, şaban ve ramazan ayları Allah Resulü'nün önem verdiği, ihya ettiği ve oruçla geçirdiği zaman dilimleri. Biz de recep ve şaban ayını oruç ibadetiyle geçirerek, oruç ibadetini öne çıkaran bir mevsim olarak değerlendirirsek hem sevap kazanırız hem de ramazan orucuna kendimizi hazırlarız." ifadelerini kullandı.

Bazı hayırseverler de camiye gelenlere şeker ve gül suyu ikramında bulundu.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da, üç ayların başlangıcı olan Regaib Kandili dolayısıyla vatandaşlar Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki camileri doldurdu.

"Peygamberler şehri" olarak da adlandırılan kentte vatandaşlar, kandil dolayısıyla Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makamı ziyaret ederek dua etti.

Yatsı ezanının okunmasıyla Balıklıgöl Yerleşkesi'ne gelenler, camilerde namaz kıldı, Kuran-ı Kerim okudu.

Namazın ardından, Şanlıurfa Müftülüğünce Dergah Camisi'nde mevlit okutuldu.

Kentteki diğer camilerde de kandil dolayısıyla özel programlar düzenlendi.

Adıyaman

Regaib Kandili dolayısıyla Adıyaman'daki Ulu Cami ve Yenipınar Camisi'nde program düzenlendi. Programda, Kuran-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu.

Kandil nedeniyle vatandaşlara çeşitli ikramlar dağıtıldı.

Kilis

Kilis'te Regaib Kandili dolayısıyla Kayabaş Camisi'nde program düzenlendi.

Kilis Müftülüğünce düzenlenen programda, yatsı namazının ardından Mevlid-i Şerif okundu, şehitler ve tüm İslam alemi için dua edildi.

Edirne

Selimiye Camisi başta olmak üzere kentteki camilere giden vatandaşlar, üç ayların habercisi kabul edilen Regaib Kandili'nde dua edip namaz kıldı.

Akşam saatlerinden itibaren çevre il ve ilçelerin yanı sıra kent merkezinden de çok sayıda vatandaş Selimiye Camisi'ni doldurdu.

Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu gecede, İstanbul Haseki Eğitim Merkezi Din Görevlisi Ali Rıza Temel, üç ayların rahmet, bereket ve mağfiret mevsimi olduğunu söyledi.

Düzce

Düzce Merkez Cami ve Cedidiye Cami başta olmak üzere bütün camileri dolduran vatandaşlar, kandil nedeniyle düzenlenen özel programlara katıldı.

Camide namaz kılarak dua eden cemaat, Kur’an-ı Kerim okudu. Kandil programı sonrasında vatandaşlara kandil simidi ve lokma dağıtıldı.

Van

Rahmet, mağfiret ve bereket iklimi üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaib Kandili münasebetiyle Van İl Müftülüğü tarafından merkezde bulunan Ulu Cami’de bir program düzenlendi. Af ve merhametin bol bol dağıtıldığı gece olarak bilinen Regaip Kandili’nde Vanlılar, camilere akın ederek geceyi namaz ve dualarla idrak etti.

Gecede okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından Van İl Müftü Yardımcısı Sebahattin Kesti, üç ayların başlangıcının habercisi olan mübarek Regaip Kandili’ni bir kez daha idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Üç aylar ve kandil gecelerinin Müslümanlar için bir fırsat olduğunu ifade eden Kesti, kandilin tüm İslam alemine barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.

Daha sonra semaya açılan ellerle bol bol dua edilirken, cemaat kıldığı yatsı namazının ardından camiden ayrıldı.

Yorumlar