Recep Dayı öldü mü, bulunan ceset ona mı ait?

Eskişehir'in sevilen simalarından Recep Dayı öldü mü, Recep Dayı kimdir, nerelidir, neden öldü? Porsuk Çayı kenarında yapılan aramalar esnasında köprü altında bulunan cesedin Recep Dayı'ya ait olduğu belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Recep Dayı öldü mü?

Recep Dayı öldü mü, Recep Dayı kimdir, nerelidir, neden öldü soruları onu tanıyan herkes tarafından bu aralar merakla soruluyor. Eskişehir'in sevilen isimlerinden biri olarak bilinen, sokaklarda yaşayan evsiz Recep Dayı ölü bulundu iddialarıyla gündemde. Daha önce de Porsuk Çayı'na düşerek ağır yaralanan Recep Dayı kaldırıldığı hastanede uzun süre yoğun bakımda kalmıştı. Şimdi ise yaklaşık 7 aydır kendisinden haber alınamadığı ortaya çıktı. 

Recep Dayı öldü mü, Recep Dayı kimdir, nerelidir, neden öldü?
Recep Dayı lakaplı Recep Yıldız

 

Eskişehir'de kayıp olarak aranan 4 kişi için başlatılan çalışmalar sırasında 1 vatandaşın cesedine köprü altında ulaşıldı. Köprü altında ekipler tarafından bulunan vatandaşın Eskişehir'de 'Seviyorum' kelimesi ile tanınan ve halk arasında 'Recep Dayı' olarak bilinen Recep Yıldız olduğu tahmin ediliyor. Eskişehir'de farklı zamanlarda kaybolan 4 kişiyi arama çalışmaları için Porsuk Çayı'nın suyu kesildi.

Suyun kesilmesinin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD), Arama Kurtar Derneği (AKUT), Dorlion Arama Kurtarma (DAK) ve Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma (OBAK) ekipleri su içinde arama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Kayıp şahıslardan biri Porsuk Çayı'nın geçtiği köprünün altında bulundu.

Köprü altında ekipler tarafından bulunan vatandaşın Eskişehir'de 'Seviyorum' kelimesi ile tanınan ve halk arasında 'Recep Dayı' olarak bilinen Recep Yıldız olduğu tahmin ediliyor. Yaklaşık 9 aydır kayıp olarak arandığı öğrenilen Yıldız'ın merkezde bulunan köprülerin altında uyuduğu belirtildi. Bugün başlayan çalışmalar sonrasında polis ekipleri daha önce Yıldız'ın kaldığı alanda bir erkek cesedi buldu.

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde bulunan köprünün bulunan erkek cesedinin uzun süre önce hayatını kaybettiği tespit edildi. Cesedin Yıldız'ın ait olup olmadığı ve ölüm nedeni kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılacak otopsi sonucunda belli olacak. Recep Yıldız, 2016 yılında yine Porsuk Çayına düşmüş ve çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarılmıştı. Ardından hastanede tedavileri süren Yıldız, iyileşmesinin ardından yeniden sokaklara dönmüştü.Öte yandan, ekipler su üzerinde farklı zamanlarda kaybolan diğer 3 vatandaşı arama çalışmaları sürdürüyor.

RECEP DAYI KİMDİR?

Eskişehir'de özellikle barlar sokağının Recep Dayı'sı olarak bilinen Recep Yıldız sokaklarda evsiz bir şekilde hayata tutunmaya çalışıyordu. x

2016 yılında Eskişehir'de Porsuk Çayı'na düşen Recep Yıldız olay yerine gelen itfaiye ekiplerince sudan çıkartılarak Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Sosyal medyada çıkan ölüm haberinin ardından büyük bir üzüntü yaşayan Eskişehir halkı, hastaneden gelen haber ile rahat bir nefes almıştı.


 

Yorumlar