Randevu sistemi kalktı mı hastane randevusu için MHRS zorunluluğu yok mu?

Randevu sistemi kalktı mı hastane randevusu için MHRS zorunluluğu yok mu? Hastane randevu sistemi kalktı mı, MHRS zorunluluğu yok mu soruları bu aralar merakla sorulan sorular arasında yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Randevu sistemi kalktı mı, MHRS artık yok mu?

Randevu sistemi kalktı mı hastane randevusu için MHRS zorunluluğu yok mu? Hastane randevu sistemi kalktı mı, MHRS zorunluluğu yok mu soruları bu aralar merakla sorulan sorular arasında yer alıyor. Sağlık Bakanlığı'nın 2020 yılında devreye aldığı aldığı bazı tedbirlerde değişikliğe gidildi. Bu kapsamda "randevu zorunluluğu konusunda" da bir değişikliğe gidildi. Yapılan değişiklik geçtiğimiz günlerde Türkiye genelinde 81 ilin sağlık müdürlüğüne gönderildi. Peki, hastane randevu sistemi kalktı mı, MHRS zorunluluğu yok mu?

Randevu sistemi kalktı mı hastane randevusu için MHRS zorunluluğu yok mu?
Randevu sistemi kalktı mı hastane randevusu için MHRS zorunluluğu yok mu?

 

Sağlık Bakanılğına bağlı hastanelerde muayene olmak isteyen hastalar önceden randevu alarak istedikleri hastanede muayene ve tedavi imkânı bulabiliyor. Ancak 2020 yılında salgın nedeniyle yeni tedbirler kapsamında bazı değişikliklere gidilmişti. Bunlardan biri de hastanelerdeki yoğunluğu düşürmek için, randevu zorunluluğuydu. Pandemi sürecinin yavaş yavaş sonuna gelinmesi, hastanelerdeki yükün azalmasıyla birlikte alınan tedbir kararında da revizyona gidildi. 

MHRS üzerinden randevu almakta son günlerde güçlük çeken vatandaşların bu sorunu ortadan kalktı. Devlet hastanelerinde randevulu muayene olma zorunluluğu kaldırıldı. Artık hem randevulu hem de randevusuz (poliklinik sırası almak suretiyle) muayene olmak mümkün hale getirildi.

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünce “MHRS'de Poliklinik Muayene Randevuları” konulu resmi yazı tüm illere gönderildi. Sağlık Bakanlığı’ndan gönderilen yazı ile COVID nedeniyle uygulanmakta olan yalnızca MHRS sisteminden randevu alan hastalara muayene hizmetinin normalleşme sürecine geçilmiş olması nedeniyle hem randevusuz hem de randevulu hastalara bakılması şeklinde değiştirilmesi talep edildi.

Hastane randevu sistemi kalktı mı, MHRS zorunluluğu yok mu?
Hastane randevu sistemi yazısı

 

Yazıda, daha önce gönderilen "Poliklinik muayenelerinin sadece MHRS üzerinden randevu alınarak gerçekleştirilmesi, randevusuz hasta kabul edilmeyecek şekilde gerekli önlemlerin alınması” şeklindeki talimatın COVID-19 salgınında normalleşme sürecine geçilmiş olması nedeniyle artık "Bakanlığın hedefleri ve hastanelerin planlaması çerçevesinde randevulu ve randevusuz olarak poliklinik hizmetleri” şeklinde uygulanması gerektiği belirtildi.


 

Yorumlar

türkk kadeş nasıl yazı gönderildi 2021 yazıyor bir sen öncesi haber yeni yazı eski