Rand Corporation: Türkiye'de yeni darbe olabilir

CIA'nın yan kuruluşu Rand Corporation, Türkiye'de yeni bir darbe girişiminin yaşanabileceği iddiasında bulundu. Aynı kuruluş 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde de benzer senaryolarda bulunmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Rand Corporation: Türkiye'de yeni darbe olabilir

Dünya siyasetiyle ilgili skandal raporları ve yorumlarıyla gündeme gelen CIA'nın gölge kuruluşu Rand Corporation'un Türkiye raporunda çarpıcı detaylar yer aldı. 

Rand Corporation'ın Türkiye raporunun bir bölümünde, TSK içinde bazı subayların rahatsızlık içinde olduğunu ileri sürerek yeni bir darbe girişiminin yaşanabileceği tespitinde bulundu. 

TSK'nın 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yaşadığı sürecin anlatıldığı raporda, FETÖ'ye yönelik operasyonlar kapsamında TSK'da büyük oranda değişime gidildiği, ordunun büyük oranda "tasfiye" edildiğini ileri süren kuruluş, bunun rahatsızlıklara yol açtığını ileri sürdü. Bu rahatsızlık nedeniyle yeni bir darbe girişiminin bile Recep Tayyip Erdoğan'ı tehdit ettiğini ileri süren kuruluş, iddiasını sadece yorumlarına dayandırdı. 

Darbe girişiminden sonra TSK'ya olan güvenin büyük oranda düştüğünü belirten raporda, Suriye'nin kuzeyine yönelik askeri operasyonların orduya olan güveni yeniden arttırdığını vurguladı.

rand corporation türkiye raporu pdf

Kaynak: Sonhaberler.com

Yorumlar