Ramazanda cinsel ilişkiye girilir mi, sakıncası var mı?

Ramazanda cinsel ilişkiye girilir mi sorusu soruyu soranın amacı ve soruş şekline bağlı olarak değişir. Burada sorulmak istenen sorunu cevabı, oruçluyken mi yoksa iftardan sonra mı, şekline göre değişir.

Google Haberlere Abone ol
Ramazanda cinsel ilişkiye girilir mi, sakıncası?

Ramazanda cinsel ilişkiye girilir mi sorusu oruç ayının başlamasıyla birlikte bazı vatandaşlar tarafından sorulmaya başlandı. Ramazanın başlamasıyla birlikte bazı kanallarda ve internet sitelerinde Ramazan ayında cinsel münasebet konusu tartışılmaya başlandı. Aslında dinini bilen Müslümanlar için böyle bir tartışma söz konusu değildir. Ancak İslam dinini yeterince öğrenme imkanı bulamamış müminlerin bu tür sorular sormaları gayet normaldir. Peki, durum nedir ramazanda cinsel ilişkiye girilir mi?

Ramazan ayında cinsel ilişkiye girme konusu Müslümanlar için sorun teşkil eden bir durum değil; ancak burada soruyu soranın neyi kastettiği önemli değil.

Ramazanda cinsel ilişkiye girilir mi, sakıncası var mı?
Ramazanda sofrası

 

Ramazan ayında oruçluyken cinsel ilişkiye girilir mi şeklinde bir soru soruluyorsa bunun cevabı kesin ne net bir şekilde "hayır"dır.

Ancak Ramazan ayında iftardan sonra ilişkiye girilir mi sorusuysa, bunun cevabı da tabii ki "evet"tir. 

Eşlerin ramazan ayında cinsel ilişkiye girmeyecekleri şeklinde bir kural yok. Ancak bunun için sadece oruç tutulan saatlerde değil, iftardan sonra ve sahurdan önceki vakit tercih edilmek zorundadır. 

Ramazanda cinsel ilişkiye girilir mi sorusuna Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verilen cevabı da sizler için buraya alıntılıyoruz. 

İşte Ramazanda cinsel ilişkiye girilir mi Diyanet cevabı: 

Oruç, imsak (fecr-i sâdık) vaktinden güneşin batımına kadarki süre içinde yeme, içme ve cinsel ilişkiden, ibadet niyetiyle uzak durmaktır. Yani oruç gündüz tutulur. Ramazan geceleri için yeme, içme ve cinsel ilişki yasağı söz konusu değildir. Dolayısıyla iftar ile imsak arasında yemek, içmek ve eşlerin cinsel ilişkide bulunmasında bir sakınca yoktur. Nitekim Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurulmaktadır: “Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helal kılındı.” (Bakara, 2/187).

 

BİLEREK CİNSEL İLİŞKİYE GİRMEK KEFARET GEREKTİRİR

Eşlerin Ramazan ayında oruçluyken cinsel ilişkiye girmeleri kefaret ödemelerini gerektirir. Ramazanda oruçlu olduğunu bile bile cinsel ilişkide bulunmakla oruç bozulur, hem kaza ve hem de keffâret gerekir. Eşlerin birbirlerini öpmeleri veya sarılmalarıyla ise oruçları bozulmaz. Ancak bu durumda boşalma meydana gelirse oruç bozulur ve güne gün kaza gerekir.

İFTARDAN HEMEN SONRA CİNSEL İLİŞKİ RİSKLİ

Öte yandan iftar sonrasında cinsel ilişki serbest olsa da uzmanlar hemen cinsel ilişkiye girilmesini önermiyor. Çünkü, uzun süreli açlıktan sonra hele ki fazlaca yenmiş bir iftarın ardından yaşanan cinsellik 'performans düşüklüğüne, kalp krizine, beyin kanamasına' neden olabilir. Özellikle kalp ve tansiyon hastalarının iftardan hemen sonra cinsel ilişkide bulunmalarının tehlikeli olabileceğinin altını çizen uzmanlar, iftardan bir kaç saat sonra mide rahatladıktan ve hazım tamamlandıktan sonra cinsel ilişkiye girilmesi önerisinde bulunuyor.


 

Yorumlar