Ramazan'ı böyle karşılıyorlar FOTO

Evler, rengarenk ve çeşitli ebatlardaki fenerler, hilaller, yıldızlar, ramazana ilişkin sözlerin yazıldığı flamalar, levhalar, kandiller ve lambalarla süsleniyor

Google Haberlere Abone ol
Ramazan'ı böyle karşılıyorlar FOTO
Lübnanlılar, ramazan ayını, evlerine ve balkonlarına geleneksel fener, ışıklar ve yazılı levhalar asarak karşılıyor.

Lübnan'ın Müslüman nüfusun yoğunlukta yaşadığı geleneksel mahallelerinden Tarik Cedide'de, yaklaşan ramazanla birlikte süs eşyası satan dükkanlarda hareketlilik yaşanıyor. Rengarenk süslerin, küçük-büyük fenerler, hilaller, yıldızlar, ramazana ilişkin sözlerin yazıldığı flamalar, levhalar, kandiller, lambalar gibi birçok geleneksel ve modern ürünün yer aldığı tezgahlar, her bütçeye uygun ramazan hazırlığı imkanı sunuyor.

Süs eşyaları satan esnaf Esnaf Ebu Yusuf (56), "Her yıl aynı şekilde hurma da satıyoruz ancak bu yıl ülkedeki ekonomik durumu göz önüne alarak indirim yaptık. Artık insanlar için hayat daha zor burada." dedi.

Civardaki insanların 15 yıldır ramazan ayı hazırlıkları için kendilerine geldiğini belirten Ebu Yusuf, eski ramazanlarla bugünleri kıyaslarken, "Çok şey değişti. Şimdi iftar edecek durumları olmayan insanları hayır kurumlarının kapılarında gördükçe içimiz kan ağlıyor. Eskiden bunlar olmazdı. Bizler saygın bir milletiz ama fakirlik, süren savaşlar ve bölgedeki olaylar bizi kötü etkiliyor." diye konuştu.

Müşterilerden Seriye el-Elti ise (28), kendisinin güneydeki Barca isimli beldeden ramazan süsleri için alışverişe geldiğini söyledi.

Yaşadığı bölgede başkent Beyrut'takine benzer ramazan atmosferi yaşanmadığı değerlendirmesinde bulunan Elti, komşuları ile anlaşarak tüm binalarını süsleyeceklerini böylece beldelerinde ramazan ruhunu yaşatmayı hedeflediklerini belirtti.

Yorumlar