Quick sigorta kimin? Sahibi kimdir?

Quick Sigorta kimin, sahibi kimdir, kurucusu nerelidir, şirket yabancı mı Türk şirket mi? İşte detaylar:

Google Haberlere Abone ol
Quick sigorta kimin? Sahibi kimdir?

Quick Sigorta kimin, sahibi kimdir, kurucusu kim, nerede ve ne zaman kuruldu? İsmi yabancı bir isim olan şirketin yabancı menşeili olduğu sanılıyor. Oysa Quick Sigorta yüzde 100 yerli ve milli bir şirkettir. İşte Quick Sigorta hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

İngilizce bir kelime olan Quick, Türkçe'de "Hızlı, süratli, çabuk" anlamına geliyor. Kelimenin İngilizce olması şirketin yabancı sermayeli olduğu düşüncesini doğuruyor. Oysa şirket tamamen yerli bir şirkettir. Quick Sigorta A.Ş., sahibi aslen Adıyamanlı olan Maher Holding bünyesinde faaliyet gösteren şirketlerden biridir. 

2017 yılında "Hayat Dışı Sigorta" brançlarında ruhsat alarak faaliyete başladı.

Quick Sigorta, dijital satış kanalı, yurt çapında acente ve broker ağı ile hayat dışındaki tüm branşlarda, Zorunlu Trafik Sigortası, Kasko, Yangın Sigortası, Nakliyat Sigortası, Ferdi Kaza Sigortası gibi ürünleriyle faaliyet göstermekte ve müşterilerinin sigorta ihtiyaçlarını karşılıyor.

Yaklaşık 62 milyon lira sermayeli şirketin tamamı yerli sermayeden oluşuyor.

Geçen yılın sonu itibariyle şirketin toplam özkaynakları 209 milyon 900 bin lira olarak kayıtlara geçmişti. 

31.12.2019 tarihi itibariyle şirketin toplam özkaynakları 209.902.919 TL’dir.

AVRUPA'DA ÖDÜL ALAN TEK TÜRK ŞİRKETİ

Avrupa’nın en prestijli organizasyonlarından EFMA’nın Accenture ile birlikte beş kıtada sigorta şirketlerine yönelik düzenlediği yarışmada, geliştirilen en yenilikçi dağıtım ve pazarlama organizasyonları ödüllendirildi. 54 ülkeden, 287 şirket ve 395 projenin katıldığı organizasyonun “Sigortacılık Ekosistemi” dalında finale aday gösterilen dokuz şirket arasında Quick Sigorta da yer aldı. 24 Haziran’da Amsterdam’da düzenlenen ödül töreninde; Axa Almanya birinci, Mapfre Verti İspanya ikinci olurken üçüncülük ödülünün sahibi QWORLD Dijital Ekosistem projesiyle Quick Sigorta oldu.

Quick sigorta kimin? Sahibi kimdir?
Quick Sigorta bu yarışmada ödül alan ilk Türk Sigorta şirketi olarak Türkiye sigorta sektörü için de gurur kaynağı oldu. Quick Sigorta, finalde Generali Çin, AIG Singapur, Allianz Fransa, Axa Almanya, Green Delta Insurance Bangladeş, Mapfre Verti Seguros İspanya, The Honk Kong Federation of Insurers Honk Kong ve Mecubro Arjantin ile yarışmıştı.

 

QUICK SİGORTA SAHİBİ KİMDİR?

Quick Sigorta'nın sahibi Mahmut Erdemoğlu'dur. Peki, Mahmut Erdemoğlu kimdir? İşte Mahmut Erdemoğlu biyografisi:

Mahmut Erdemoğlu 1965 yılında Adıyaman ilinin Besni ilçesinde dünyaya geldi.

Quick Sigorta ve Maher Holding'in sahibi Mahmut Erdemoğlu

 

Babasının işi gereği aile, 1970 yılında Gaziantep’e taşındı. İlk, orta ve liseyi Gaziantep’te okudu. Üniversite eğitimini Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme Bölümü’nde tamamladı. 1988 yılında aile şirketinde iş hayatına başladı. Bu dönemde Dinarsu Halı Yönetim Kurulu Başkanı, Merinos Halı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi görevlerinde bulundu. Gaziantep Genç İşadamları Derneği ve Besnililer Eğitim – Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimlerinde görev aldı. Ayrıca Gaziantep Tenis ve Atıcılık Kulübü üyesidir.

2014 yılı sonunda aile şirketlerindeki görevlerinden ayrılarak, İstanbul’a yerleşti. 2015 yılında Maher Yatırım Holding A.Ş’yi kurdu. Holding çatısı altında, Quick Sigorta A.Ş., Corpus Sigorta A.Ş., Matger İnşaat ve Turizm A.Ş., Solar Energy A.Ş., Menova Eğitim ve Danışmanlık A.Ş. ile farklı sektörlerde faaliyet göstermektedir.

 

Yorumlar