PYD/PKK'nin Suriye'deki ihlallerine kınama

- Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS): -"16 Haziran Cuma gecesi PYD'ye mensup militanlar onlarca silahlı araçla Dirik (Malikkiyye) kentinin Karka Djoyiir köyüne baskın yaptı ve yaşları 35-40 yaşını geçmiş onlarca kişiyi tutuklayarak zorla askeri kamplara götürdü" - "Suriye Kürt Ulusal Konseyi olarak PYD'nin bu eylemlerini şiddetle kınıyoruz . Uluslararası toplumun, hukuk kurumlarının, Kürt güçlerinin ve PYD üzerinde etkisi olan büyük güçlerin bir an öce harekete geçerek örgüte baskı yapmalarını istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
PYD/PKK'nin Suriye'deki ihlallerine kınama

ANKARA (AA) - Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS), terör örgütü PYD/PKK’nın Suriye’nin Haseke ilindeki tutuklamalarını kınadı.

ENKS, terör örgütü PYD/PKK’nın Suriye’nin Kuzeydoğusundaki Haseke ilinin Malikiyye ilçesine bağlı Karka Djoyiir köyüne düzenlediği baskını kınayan yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, "16 Haziran Cuma gecesi PYD'ye mensup militanlar onlarca silahlı araçla Dirik (Malikkiyye) kentinin Karka Djoyiir köyüne baskın yaptı ve yaşları 35-40 yaşını geçmiş onlarca kişiyi tutuklayarak zorla askeri kamplara götürdü." ifadelerine yer verildi.

ENKS yayımladığı açıklamada, "Tutuklamalar ve PYD’nin uyguladığı sistematik terör eylemleri, Kürt bölgelerinde siyasi hayatın yok edilmesini ve genel hakların gasp edilmesini hedefliyor." ifadesini kullandı.

Söz konusu tutuklamaların kabul edilemez olduğunu belirten ENKS, "Suriye Kürt Ulusal Konseyi olarak PYD'nin bu eylemlerini şiddetle kınıyoruz . Uluslararası toplumun, hukuk kurumlarının, Kürt güçlerinin ve PYD üzerinde etkisi olan büyük ülkelerin bir an öce harekete geçerek örgüte baskı yapmalarını istiyoruz" dedi.

Açıklamada, PYD'nin son on günde, Kürt siyasi muhalif gruplarına üye, aralarında Berzan Süleyman, Abdülkahhar Aziz Abdürrahman, Cankin Aliko'nun da bulunduğu bazı Kürt siyasetçileri kaçırma girişiminde bulunduğu kaydedildi.







Yorumlar