Putin'in intikamı acı oldu: Kiev'e füze yağdı

Ukrayna'nın Kırım Köprüsüne düzenlediği sabotajdan sonra Putin'in cevabı çok sert oldu. Putin, Ukrayna'nın başkentini onlarca füzeyle vurdu.

Google Haberlere Abone ol
Putin'in intikamı acı oldu: Kiev'e füze yağdı

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş yeni bir noktaya taşındı. Ukrayna'nın Kırım'da düzenlediği köprü saldırısının karşılığı çok acı oldu. Rusya, Ukrayna'nın üç ayrı kentini peş peşe füzelerle vurdu. Kiev'de birçok noktada eş zamanlı olarak patlamalar meydana geldi. Saldırıların bilançosu henüz bilinmiyor. Ukrayna, Kırım Köprüsünü vurduğunu kabul etmiş ve "bu daha başlangıç" açıklamasında bulunmuştu. Putin ise yaptığı açıklamada, saldırının Ukrayna istihbaratınca düzenlendiğini söylemişti.

Kırım ve Rusya'yı birbirine bağlayan ve Rusya'nın Kırım ilhakının sembolü olarak görülen Kerç Köprüsü'ne Ukrayna'nın bombalı saldırısı sonrası iki ülke arasındaki savaş farklı bir noktaya geldi.

Uluslararası haber ajansları, Ukrayna'nın başkenti Kiev'in bu sabaha hava saldırısıyla uyandığını geçti. Kentte art arda meydana gelen patlamarda çok sayıda binadan dumanlar yükseldi, sivillerin araçlarının alev topuna döndü. Patlamalar sonrası ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.

Putin'in intikamı acı oldu: Kiev'e füze yağdı
Putin'in intikamı acı oldu: Kiev'e füze yağdı

 

Ukrayna basınında yer alan haberlerde, patlamada Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin ofisinin vurulduğu öne sürüldü.

KİEV BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, saldırının hemen ardından resmi Telegram hesabı aracılığıyla bir açıklama yaparak, başkentin merkezinde Shevchenkiv bölgesinde birkaç patlama meydana geldiğini doğruladı.

Vitaliy Kliçko açıklamasında, "Şevçenkivsk semtinde birkaç patlama, başkentin merkezinde. Tüm hizmetler yerinde takipte. Ayrıntılar daha sonra" ifadelerine yer verdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı ise bir Rus roketinin Kiev'de Hrushevsky anıtının yakınındaki bir caddeye düştüğünü bildirildi.

Putin'in intikamı acı oldu: Kiev'e füze yağdı
Putin'in intikamı acı oldu: Kiev'e füze yağdı

 

Ukraynalı Milletvekili Oleksiy Goncharenko ise bir roketin ‘şehrin tam merkezine’ düştüğünü de belirterek ‘Arabalar yanıyor, evlerin camları kırılıyor. Ölüler var’ diye tweet attı.

ÜÇ KENTE SALDIRI

Ukrayna basını, sabah saatlerinde Kiev, Lviv, Dnipro şehirlerine saldırılar düzenlendiğini bildirdi.

Kiev Belediye Başkanı Kliçko, hava alarmı dolayısıyla tehditin devam ettiğini belirterek, "Başkentin tüm sakinleri alarm sırasında sığınaklarda kalmalı" dedi. Kliçko, "Kiev'in merkezi caddeleri kolluk kuvvetleri tarafından trafiğe kapatıldı, kurtarma hizmetleri çalışıyor" ifadelerini de kaydetti.

KERÇ KÖPRÜSÜ'NDEKİ PATLAMA

Öte yandan Kiev'de meydana gelen patlamanın cumartesi günü Kerç Köprüsü'nde yaşanan patlamanın ardından gelmesi dikkati çekti.

Rusya ile 2014'te yasa dışı ilhak edilen Kırım arasında yer alan Kerç Köprüsü'nde, dün bir kamyondaki patlama sonucu yakınında yakıt taşıyan trenin vagonlarında yangın çıkmış, köprüde hasar oluşmuştu. Patlamada, 3 kişi hayatını kaybetmişti.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Rusya ile Kırım arasındaki köprüde meydana gelen patlamanın "başlangıç" olduğunu açıklamıştı.

Putin'in 2018’de resmi açılışını yaptığı ve "Kırım" ismiyle de anılan köprü, Kırım ile kara yolu bağlantısını sağlaması nedeniyle Rusya için stratejik öneme sahip.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım köprüsünde meydana gelen patlamanın Ukrayna istihbaratınca yapıldığını belirtti.


 

Yorumlar