Postacı filmi ne zaman, nerede çekildi?

Başrollerinde Kemal Sunal ve Fatma Girik'in oynadığı unutulmaz Yeşilçam filmlerinden Postacı ne zaman, nerede çekildi? Postacı filminin konusu nedir? İşte Postacı filmiyle ilgili merak edilen bilgilerden bazıları:

Google Haberlere Abone ol
Postacı filmi ne zaman, nerede çekildi?

Başrollerinde Kemal Sunal ile Fatma Girik'in oynadığı Postacı filmi kaç yılında, ne zaman, İstanbul'un neresinde çekildi? Film bir dönem yaygın olan "Almancı Türkler" furyasına da gönderme yaparak bir döneme ışık tutarken, Kemal Sunal'ın yine usta oyunculuğuyal izleyenleri kahkahaya boğuyor. 

Postacı filmi 1984 yılında İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde çekildi. Beşiktaş'ta bulunan Vişnecizade Sokak'ta çekimleri yapılan film, üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala her izlendiğinde güldürmeyi başarıyor.

Yönetmenliğini Memduh Ün'ün yaptığı Postacı filminde, "Kemal Sunal, Fatma Girik, Erdal Özyağcılar, Ulvi Alacakptan, İhsan Yüce ve Nubar Terziyan" oynuyor. 

POSTACI FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Kemal Sunal ve Fatma Girik'in nadir birlikte oynadıkları filmlerden birisi olan Postacı filminde, Kemal Sunal Postacı Adem, Fatma Girik ise mahallenin evde kalmış kızı Sevtap rolünde oynuyor. Postacı Adem, uyanık, kararlı, tuttuğunu koparan, istediğini yaptırmayı başaran kurnaz bir kişiliktir. Sevtap ise ona aşık, saf, temiz bir mahalle kızıdır.

Sevtap 30 yaşına kadar bekar kaldığı ve onu kimse beğenmediği için halen kızdır ve Adem'e kalmıştır. Fakat bu aşka karşı çıkan biri vardır; Sevtap'ın ağabeyi Latif. Latif Alman kültürü ile yetişmiş ancak tam anlamıyla hanzo olarak tabir edilebilecek biridir.

Bir gün Sevtap ve Adem, Sevtap'ın babasına olayı kabul ettirebilmek içini onun ağzından bir telgraf çekerler. Bu telgraftan sonra düğün hazırlıklarına başlanır. Fakat bu esnada ağabey Latif Almanya'dan Türkiye'ye kesin dönüş yapar ve ikilinin foyası ortaya çıkar.

Latif, Adem'i vurmak pahasına bu işe karşı çıkar. Daha sonra hiç gönlü olmasa da bu evliliği kabullenir ve Adem'in her istediğini yerine getirir. 

Yorumlar