Porsche kimin, sahibi kim, hangi ülkenin markası?

Porsche kimin, sahibi kim, hangi ülkenin markası, ne zaman, kim tarafından kuruldu şu anda angi ülkenin markası olarak üretim gerçekleştiriyor.

Google Haberlere Abone ol
Porsche kimin, sahibi kim, hangi ülkenin markası?

Porsche kimin, sahibi kim, hangi ülkenin markası, üretim yeri ile şirketin ait olduğu ülke aynı mı? Dünyaca ünlü lüks araç markası Porsche'nin sahibinin kim olduğu merak ediliyor.

Lüks otomobil dendiğinde ilk akla gelen markaların başında Porsche bulunuyor. Ürettiği sağlam, dayanıklı ve lüks araçlarla dünyanın dört bir yanında rağbet görmeye devam ediyor. Porsche, ürettiği otomobillerle adından sıkça söz ettiriyor.

Ünlü lüks araba markası son olarak halka arz ile gündeme geldi. 

Porsche kimin, sahibi kim, hangi ülkenin markası?
Porsche kimin, sahibi kim, hangi ülkenin markası?

 

Porsche, Volkswagen hisselerinin tavan değerlenmesinin ardından 75 milyar avro (72.45 milyar dolar) civarında bir piyasa değeriyle halka açıldı.

Avrupa pazarlarındaki oynaklık otomobil üreticilerini lüks markalar da dahil olmak üzere diğer hisse senetlerini satmaktan alıkoyduğu için gelirin yaklaşık 19,5 milyar avro (19 milyar dolar) olması bekleniyor.

Porsche'nin halka arzdaki piyasa değeri, spor otomobil üreticisini Ferrari gibi rakiplerinin önüne geçirirken, aynı zamanda piyasa değerini yaklaşık 84 milyar avro değerindeki ana şirket Volkswagen'e yaklaştırıyor.

Avrupa'nın en büyük halka arzlarından biri olan Porsche'nin listesi, aynı zamanda 1996'dan bu yana Almanya'nın en büyük ikinci halka arzı ve Deutsche Telekom tarafından bu ayın başlarında açıklanan 76,50€-82,50€ aralığının üzerine çıktı.

Alman markasının 84,00 avro fiyatla işlem gören hisseleri 82,88 avrodan işlem görüyor.

"PORSCHE VE VW İÇİN GÜZEL BİR GÜN"

Borsa uzmanları, halka arzın Porsche'nin değerlemesini daha şeffaf hale getireceğini ve bunun Volkswagen'in hissedarları üzerinde de olumlu bir etkisi olacağını söylüyor.

Volkswagen Baş Finans Sorumlusu Arno Antlitz, Porsche AG'nin listelenmesinin lüks otomobil üreticisine stratejisini uygulamak için daha fazla girişimci özerklik ve Volkswagen'e elektromobilite ve dijitalleşmeye geçişini finanse etmek için daha fazla esneklik sağladığını söyledi.

Antlitz, "Bugün Porsche ve Volkswagen için güzel bir gün" dedi.

BU DÜNYADAKİ EN DEĞERLİ BEŞİNCİ ÜRETİCİ OLABİLİR

Borsada işlem gören Porsche, muhtemelen dünyanın en değerli beşinci otomobil şirketi olacak.

Amerikalı elektrikli otomobil üreticisi Tesla, 943,72 milyar dolarlık net değeriyle dünyanın açık ara en değerli otomobil şirketi. Tesla'yı 193.82 milyar dolarla Toyota, 100.43 milyar dolarla BYD ve 87.71 milyar dolarla Volkswagen izliyor.

ABD'deki üreticilerden Ford'un piyasa değeri 59,17 milyar dolar, General Motors'un piyasa değeri 58,27 milyar dolar.

Daha çok lüks otomobiller üreten, en popüler ve pahalı otomobilleri üreten bu şirketin hangi ülkeye ait olduğu da merak konusu. Peki birbirinden güzel arabalar üreten Porsche hangi ülkeye ait? Porsche ne zaman kuruldu? Porsche'nin sahibi kim? İşte Porsche otomobil markası hakkında tüm bilgiler.

Porsche, adını kurucusunun soyadından alan bir otomobil markasıdır. Dünyanın en lüks otomobil markalarından biridir. Daha yaygın olarak Porsche AG olarak bilinir. Porsche ilk modellerini çıkarır çıkarmaz geniş bir pazara ulaştı.

PORSCHE HANGİ ÜLKENİN MARKASI?

Porsche, Almanya'nın bir otomobil markasıdır. Bu otomobil markasının merkezi aynı zamanda Stuttgart şehridir.

PORSCHE NEREDE ÜRETİLİYOR?

Porsche, Almanya'nın Stuttgart kentinde üretilmektedir.

PORSCHE NE ZAMAN KURULDU?

Porsche, 1931 yılında Almanya'da kuruldu.

PORSCHE'NİN SAHİBİ KİM?

Porsche, Ferdinand Porsche'ye aittir. Ferdinan Porsche aynı zamanda bu otomobil markasının da kurucusudur.

PORSCHE'NİN KURULUŞU VE KISA TARİHİ

Porsche, 1931 yılında Almanya'da kuruldu. 1948 yılında ilk modellerini üretti. Porsche, bu modellere Porsche 356 adını verdi. Ferdinan Porsche'nin oğlu tarafından üretilen bu tasarıma babası da yardım etti. 1963 yılında otomobil yarışları için otomobillerini üretti. Bu tarihten itibaren Volkswagen şirketi ile anlaşma yaparak şirketin %30 hissesini bu şirkete sattı.


 

Yorumlar