Pompeo dünya ile dalga geçti

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Amerikan ve dünya halklarının aklıyla dalga geçer gibi açıklamalarda bulunarak, Venezuela'da Hizbullah'ın çok aktif olduğunu ileri sürerek, bu nedenle yaptırımları arttırmaları gerektiğini savundu. Pompeo'nun açıklamaları hiç kimse tarafından ciddiye alınmadı.

Google Haberlere Abone ol
Pompeo dünya ile dalga geçti

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Fox Business'ta yayınlanan "Trish Regan Primetime" programında, Venezuela'da Hizbullah'ın aktif durumda olduğunu ve bunun ülkesi için bir tehdit oluşturduğunu söyledi. Venezuela'da kendisini "geçici devlet başkanı" ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu tanıyan ve dünya ülkelerine Venezuela'nın seçilmiş devlet başkanı Nicolas Maduro konusunda baskı yapan ABD, bu ülkeye askeri bir müdahale yapmak için tuhaf bir kılıf uydurma yoluna gitti.

"VENEZUELA'DA HİZBULLAH HALEN AKTİF"

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Fox Business sunucusu Trish Regan'ın hazırlayıp sunduğu "Trish Regan Primetime" programına katıldı. Venezuela'da Hizbullah'ın aktif durumda olduğunu ve bunun ülkesi için bir tehdit olduğunu söyleyen Pompeo, "İranlılar, Venezuela halkını ve Güney Amerika'yı tehdit ediyor. Amerika bu yüzden yaptırımlarını artırıyor" ifadelerini kullandı.

POMPEO'NUN SÖZLERİ İNSANLARA İNANDIRICI GELMEDİ

Pompeo'nun açıklamalarını duyan insanlar özellikle sosyal medya üzerinden büyük tepki gösterdi. Pompeo'nun sözlerini inandırıcı bulmayan kullanıcılar, ABD'nin Irak ve Afganistan işgalinde olduğu gibi, Venezuela'ya askeri müdahale için kılıf hazırladığı görüşünü savundu.

POMPEO BU İDDİASINI CHAVEZ-AHMEDİNEJAD DÖNEMİNDEKİ YAKINLAŞMAYA DAYANDIRDI

Pompeo bu iddiasını, Venezuela'nın Maduro'dan önceki devlet başkanı Hugo Chavez döneminde, bir önceki İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile kurulan yakın ilişkilere dayandırdı.

Yorumlar