Polonya Başbakanı Morawiecki Lübnan'da

BEYRUT (AA) - Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin, ülkesine resmi ziyarette bulunan Polonyalı mevkidaşı Mateusz Morawiecki ile bir araya geldiği bildirildi.Lübnan Başbakanlığından yapılan açıklamaya göre, Hariri, akşam saatlerinde Lübnan'a...

Google Haberlere Abone ol
Polonya Başbakanı Morawiecki Lübnan'da

BEYRUT (AA) - Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin, ülkesine resmi ziyarette bulunan Polonyalı mevkidaşı Mateusz Morawiecki ile bir araya geldiği bildirildi.

Lübnan Başbakanlığından yapılan açıklamaya göre, Hariri, akşam saatlerinde Lübnan'a gelen Polonya Başbakanı Morawiecki ile başkent Beyrut'taki Hükümet Sarayı'nda görüştü.

Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel gelişmelerin ele alındığı aktarıldı. İkilinin ayrıca Lübnan ile Polonya arasındaki ekonomik ilişkileri ve turizm faaliyetlerini geliştirme konusunda mutabık kaldığı bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan Morawiecki, Beyrut'ta 13 yıl önce suikast sonucu öldürülen eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri'nin mezarını da ziyaret etti.

Polonya Başbakanı Morawiecki'nin iki gün sürecek resmi ziyareti kapsamında, Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Meclis Başkanı Nebih Berri ve diğer Lübnanlı yetkililerle de bir araya gelmesi bekleniyor.

Yorumlar