Yıldırım: Kimse Kürtlerin oyunu cebinde sanmasın

AK Parti İstanbul adayı Yıldırım, İstanbul'da CHP-İyi Parti-HDP ittifakı iddialarıyla ilgili olarak, buna halkın karar vereceğini belirterek, "Kimse Kürtlerin oyunu cebinde sanmasın" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Yıldırım: Kimse Kürtlerin oyunu cebinde sanmasın

AK Parti İstanbul adayı ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım, 31 Marte 2019 Yerel Seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yıldırım, İstanbul'da CHP-İyi Parti-HDP ittifakı yönündeki iddialara da değindiği konuşmasında, ittifak konusunda asıl değerlendirmeyi halkın yapacağını söyledi.

HDP'nin İstanbul'da aday çıkarmamak şeklinde bir duruş sergilediğini, bunun ne anlama geldiğini seçmenin değerlendireceğini dile getiren Yıldırım, "CHP tarafından seçilen bazı ilçe adaylarına baktığımız zaman HDP'nin nerede durduğu gayet aşikar. 15 Temmuz darbe girişiminden beri HDP bizim yanımızda hiç yer almadı, hep CHP'nin yanında yer aldı. Bu sefer de durum aynı olacak. Bunun için kehanete lüzum yok. Kim hangi ittifakta olursa olsun, oy kullanan İstanbulluların desteğine talibim ve tamamının belediye başkanı olacağım. Kimse, Kürtlerin oyunu kendi cebinde sanmasın. Kimse, diğer toplum kesimlerinin oyunu cebinde sanmasın. İstanbullulardan beklediğim, İstanbul'un geleceği için karar verin, İstanbul partisi diye olaya bakın, İstanbul'un işlerini en iyi şekilde kim görecekse ona göre karar verin diye talep ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhur İttifakı'nda genel başkanlar düzeyinde ortak miting çalışması yapıldığını belirten Yıldırım, Beşiktaş, Maltepe, Silivri adaylarının MHP'den olduğunu, İstanbul ilçeleri düzeyinde beraber çalışacaklarını kaydetti.

Yorumlar